17.6 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 24, 2024

De regal, dos llibres teclers

L’arribada del braç de Santa Tecla en el 700 aniversari. Història, patrimoni i cultura tradicional. (Coord.) Maria Bonet i Joan Menchon.

Ara que deixem enrere la Festa Major de Tarragona, destaquem la publicació d’un llibre que explica el culte ciutadà a Santa Tecla a partir de moltes fonts. El llibre es titula L’arribada del braç de Santa Tecla en el 700 aniversari. Història, patrimoni i cultura tradicional, està editat per Publicacions URV i detalla la relació entre l’entrada de la relíquia i el desenvolupament de la festa. També analitza la celebració i el culte a Tecla com a fet religiós, polític i cultural, i com a element de cohesió, identitat i diferenciació de la ciutat de Tarragona.

obsequi als subscriptors: dues publicacions vinculades a santa tecla

Fins a onze experts hi aporten els darrers coneixements sobre l’enquadrament històric, el patrimoni artístic, cultural i folklòric, la religiositat popular, la teatralitat i les manifestacions festives a partir de la celebració de l’efemèride de l’entrada de les relíquies a Tarragona l’any 1321.

El llibre col·lectiu el coordinen Maria Bonet i Joan Menchón i és el resultat d’unes jornades científiques que van organitzar l’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili amb motiu del 700 aniversari de l’arribada del Braç de Santa Tecla.

Un cop superada la Festa Major d’enguany, oferim un obsequi a tres subscriptors/res del FET gràcies a la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona: aquesta publicació acabada d’estrenar i el llibre Paraula de Tecla. Vocabulari de les festes de Santa Tecla d’Enric Garriga, Mariona Savall i Marina Massaguer Comes.

Les persones interessades en el sorteig dels dos llibres han d’enviar un correu a l’adreça

subscripcions@fetatarragona.cat 

abans de les 20h d’aquest dimecres 27 de setembre. L’endemà farem públic els noms de les tres persones afortunades amb els dos llibres.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here