30.1 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 20, 2024

FET 10 anys: Planter de periodistes

David Oliete en l’elaboració d’un reportatge del FET. Foto: Marc Colilla.

Un cop anunciat el fi d’aquesta primera etapa de 10 anys del FET a TARRAGONA, aquest reportatge publicat al número 61 de la revista vol descobrir algunes interioritats del seu procés d’elaboració i distribució, de la cuina a la taula. I, alhora, retre un petit homenatge d’agraïment als qui han fet possible aquesta dècada de periodisme de proximitat. Aquesta és la nostra recepta particular.

més de 40 professionals han col·laborat amb el ‘fet’

Potser perquè darrere de la direcció i la coordinació de la revista hi ha dos periodistes ‘veterans’, un dels reptes fundacionals va ser comptar de manera decidida amb el talent jove de la ciutat i la demarcació, amb el suport d’altres valors més consolidats. Com si fos una plantilla de futbol, entre els més de quaranta companys de professió que han format part del Consell de Redacció del FET hi ha representants d’aquests dos perfils, amb predomini del primer.

Toni Cabanillas en una entrevista per al número 61 de la revista. Foto: David Oliete.

Només cal recordar l’equip que va signar el primer número, format, per ordre alfabètic, per Josep Ardila, Enric Garcia Jardí, David Oliete Casanova (cap de fotografia i pal de paller de la revista fins avui), Anna Plaza Poblet, Quim Pons i Jordi Suriñach. Ells van ser els primers d’una llarga llista de col·laboradors del digital i la revista. Un bon grapat hi han participat quan alguns encara no havien acabat els estudis universitaris, la qual cosa ens permet afirmar, amb un orgull especial, que també hem contribuït a fer planter de nous professionals, en un moment especialment crític per a l’ofici.

hem apostat pel talent jove i alguns valors consolidats

Tot esperant que no ens en deixem cap, aquests són la resta de cuiners d’històries que ens han acompanyat als fogons: Oriol Aymí, Gerard Bosch, Marc Busquets, Alba Cartanyà, Carla Clúa, Aleix Costa, Laia Díaz, Carina Filella, Gio Gonzales, Gerard Gros, Jesús Jordi Pinatella, Oriol Lleonart, Agnès Llorens, Oriol Margalef, Arnau Martínez, Albert Mercadé, Paco Montoya, Nil Morato, Cinta Olivan, Ruth Queralt, Azahara Palomares, Berta Ramos, Alex Rebollo, Gerard Recasens, Fran Richart, Jordi Robert, Romà Rofes, Berta Ramos, Sara Sans, Eloi Tost i Ruth Troyano.

Imatge de grup de periodistes, fotògrafs, dissenyador gràfic i correctora que han col·laborat amb el FET.

En alguns d’aquests casos, el FET ha estat el primer contacte amb la professió: joves estudiants de Periodisme a les aules de la URV que han rebut del seu professor Ricard Lahoz l’oportunitat de debutar signant els primers articles al digital. Joves del Camp de Tarragona alguns dels quals han fet camí en el món del periodisme mentre d’altres deixaven la professió víctimes de la precarietat laboral.

Una menció a banda per als que han participat al número 61, especial desè aniversari: Toni Cabanillas, Esteve Giralt, Jan Magarolas Guinovart, Clara Marquiegui, Laia Poblado Montagut i Biel Roquet-Jalmar.

hi han col·laborat altres perfils amb seccions fixes

En l’apartat de fotografia, cal afegir Agustí Arévalo i Aitor Pombo (de l’estudi local Pixelmoreno) i, més recentment, Marc Colilla. També hem comptat, en la gestió de seccions fixes, amb la fidelitat durant seixanta números de l’historiador Jordi Piqué (El racó de l’Arxiu); amb la també historiadora Pineda Vaquer (Tarragona desapareguda) i amb la cap de la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona, M. Elena Virgili (Publicacions amb història). I, durant la primera etapa de la publicació, amb quatre articulistes permanents: Rosa Comes, Pere Grau, Jordi Jaria i Ignasi Soler.

A totes i tots, moltes gràcies per la vostra contribució al FET a TARRAGONA.

(En propers articles, us explicarem la implicació d’altres professionals en la preparació de la revista).

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here