20 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 24, 2024

El FET i el premi de periodisme Mañé i Flaquer

El terrat de la subscriptora Asela Fort, un dels escenaris del reportatge Premi Mañé i Flaquer 2021. Totes les fotos són de David Oliete Casanova. 

Els periodistes del FET a TARRAGONA han presentat diversos continguts a alguna de les quatre categories del Premi Mañé i Flaquer que es lliurarà el proper divendres 24 de novembre. El jurat haurà de decidir entre els 130 treballs que concorren a aquesta edició número 36 del prestigiós guardó organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració del Port de Tarragona.

la revista va guanyar el premi el 2021

Els darrers anys, el FET ha tingut un protagonisme rellevant en aquesta convocatòria. Ara fa dos anys, el novembre de 2021, la revista guanyava el premi Mañé i Flaquer amb el reportatge ‘Redescobrir els terrats’. Una idea de Ricard Lahoz i David Oliete que el jurat va premiar per la seva originalitat i per la implicació dels subscriptors de la revista.

A la mateixa edició, va quedar finalista del premi el documental ‘Mediterranis’, de Rut Queralt, Jan Magarolas i Marc Colilla, publicat al FET l’agost de 2021.

ha estat finalista en altres dues edicions

El 2020, dos treballs de la revista també van ser finalistes: el monogràfic sobre l’impacte de la pandèmia a Tarragona amb diversos autors, i un reportatge sobre el Mercat Central signat per Sara Sans.

En la categoria de fotoperiodisme, David Oliete va ser finalista amb la imatge ‘Explosió’ (accident IQOXE) publicada el 15 de gener de 2020 a diversos diaris internacionals, via Associated Press.

I l’any passat, Jesús Jordi Pinatella també va arribar a la final dels guardons amb el reportatge ‘El poble resistent’, vinculat al nucli de Ferran.

el jurat ha reconegut la qualitat periodística del ‘fet’

Ara que es tanca una etapa de 10 anys, el FET valora molt satisfactòriament aquests reconeixements reiterats del jurat del premi de periodisme de més prestigi de la Catalunya sud.

I ho celebrem amb un agraïment especial a les subscriptores i subscriptors que ens van ajudar a elaborar el reportatge dels terrats, premiat el 2021: Asela Fort, Carme Casanova, Jordi Anglès, Laia Díaz, Anna Adserà, Claustre Magarolas, Berta Ramos i Daria Valiente.

Aquests són alguns dels terrats fotografiats per David Oliete el febrer-març de 2021, just un any després de l’arribada de la pandèmia de la Covid.

El terrat d’Anna Adserà.
El terrat de Laia Díaz.
El terrat de Berta Ramos.
El terrat de Claustre Magarolas.
El terrat de Jordi Anglès.
El terrat de Daria Valiente.
El terrat de Carme Casanova.
Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here