18 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

I el van descarregar…

5 de 9 de la Jove de Tarragona a El Vendrell. Foto: Elisabeth Magre

Ja han passat uns dies, però els adjectius continuen intactes. I ara, que ja s’ha acabat la temporada, es pot analitzar amb perspectiva. Era un pas necessari per convertir-se en una gran colla. Un pas necessari per tancar els anhels d’una colla que somniava en aquest repte. Un pas necessari que fa de la Jove de Tarragona una de les colles castelleres més destacades del país. El que van aconseguir els liles a El Vendrell és de colla gran, és de colla convençuda que treballant i treballant s’aconsegueixen els objectius marcats.

El 5 de 9 amb folre era un castell que els del Cós del Bou perseguien des de fa anys. Un castell de gran complexitat, que necessita de molts castellers i de molta feina al pati d’assaig. La il·lusió i les ganes hi eren, la feina també, només faltava trobar el dia i el moment. Per Santa Tecla d’enguany no va poder ser (tampoc l’any passat).

El Concurs de Castells tampoc va ser el lloc ni el moment. I dic que no va poder ser perquè la colla no es conformava en carregar el castell, no es conformava només en fer les dues aletes. La colla volia descarregar-lo. Volia sentir les sensacions i les emocions de fer un gran pas endavant. I la diada, a El Vendrell, va ser el dia, el lloc i el moment.

Els liles no hi van fer només un gran cinc de nou folrat (descarregat, repeteixo). Hi van fer la millor actuació de la seva història, que és diu ràpid! I no és que als periodistes ens agradari etiquetar les coses. Sembla que de cop i volta, al món dels castells, totes les colles fan història, que tot és històric. Però es que realment és així! Hi ha un gran nivell.

L’autosuperació i el treball supera qualsevol temps passat. Els castells viuen un moment dolç i la Jove de Tarragona n’és un exemple. I el que deia, a la capital del Baix Penedès hi van completar la seva millor actuació, tornant a descarregar el 9 de 8, un castell que la colla ha consolidat i que ja han completat en tres ocasions aquest any, i hi van sumar el 3 de 9 amb folre i un gran pilar de 7 amb folre

Les cares de felicitat eren immenses. Però segur, i permeteu-me que ho personalitzi, algunes ho eren encara més. La del cap de colla Jordi Sentís per ser l’artífex de la fita aconseguida, la de Jordi Crespo que era cap de colla quan van intentar entrar  a  la ‘dimensió desconeguda’, com ell deia, al Concurs del 2010 i, sobretot, la de Ferran Ventura, que tenia ganes de veure aquest castell descarregat des de l’any 1994. Com ell mateix ha dit al web de la colla Jove, ha estat la ‘guindilla del pastel’ d’una immensa temporada lila. Però també ho eren la de tots i cada un dels castellers que es van creure el castell i que el van treballar assaig rere assaig.

Ara és moment de celebrar-ho, d’estar orgullós del que ha fet la colla. Però també és moment de no adormir-se, de consolidar la feina feta i de seguir creixent dia rere dia. La colla ha demostrat que després de caure s’ha aixecat, que ha fet un pas enrere per fer-ne dos endavant. I quins dos! Dos gamma extra descarregats en una temporada. I el 5 de 9. Quin castellàs! I el van descarregar…

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here