16.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 24, 2024

Enric Garcia Jardí guanya amb el FET el Mañé i Flaquer

Enric Garcia Jardí, premi Mané i Flaquer 2023, categoria Comunicació Local. Foto: Anna F. / Ajuntament de Torredembarra.

El periodista tarragoní Enric Garcia Jardí guanya el premi de periodisme Mañé i Flaquer, categoria Comunicació Local, amb un reportatge publicat la passada primavera al FET a TARRAGONA. Es tracta de la peça titulada ‘El problema de l’aigua, des de l’altra plaça de la Font’.

el periodista és reconegut per un reportatge sobre el problema històric de l’aigua

El jurat en destaca “el bon treball de documentació” al voltant d’un fet històric, la mancança d’aigua corrent als barris perifèrics de la ciutat a la segona meitat del segle XX. També remarca que el text passa de l’episodi local al general i “enllaça amb el present en què l’aigua i la seva gestió com a recurs escàs continua sent un gran problema per a la societat”.

El premi, amb una dotació econòmica de 3.000 euros, també el va guanyar el FET fa dos anys amb un reportatge de Ricard Lahoz i David Oliete: ‘Redescobrir els terrats’.

Paraules d’Enric Garcia Jardí en presència de Javier Sancho (Repsol) i el propi Mañé i Flaquer, que enguany celebra el 200 aniversari. Foto: Anna F. / Ajuntament de Torredembarra.

El lliurament dels guardons (quatre categories) es va fer aquest divendres al vespre a Torredembarra. Enric Garcia Jardí va agrair la valoració del jurat i va admetre la seva “perseverància” perquè ja s’havia presentat al premi en edicions anteriors.

“el periodisme que impulsa el ‘fet’ és més necessari que mai”

Tot i sentir-se “molt feliç”, el periodista també va reconèixer que era un “moment agredolç” perquè el FET és a punt de tancar una trajectòria de deu anys. “Ha estat una gran escola de periodisme -va dir- i estic convençut que aquest tipus de periodisme és més necessari que mai”.

Tots els premiats amb les autoritats i organitzadors dels premis. Foto: Anna F. / Ajuntament de Torredembarra.

El guardó el va rebre de mans de Javier Sancho, director del complex industrial de Repsol a Tarragona, patrocinador principal. Garcia Jardí va aprofitar l’altaveu dels Mañé i Flaquer per criticar la precarietat del sector i va concloure el seu parlament amb aquestes paraules: “Agrada guanyar premis com aquest, però també agrada guanyar-se la vida com a periodista”.

garcia jardí aprofita el premi per criticar la precarietat del sector

Un altre professional del FET, el fotoperiodista David Oliete, va quedar finalista de la categoria Fotoperiodisme Camp de Tarragona amb la imatge ‘Sense llar’.

Els premis els organitza l’Ajuntament de Torredembarra i el Col·legi de Periodistes de Catalunya i compten amb el suport de Repsol com a patrocinador i de Port Tarragona com a col·laborador.

En aquest enllaç teniu la informació de tots els periodistes guardonats a la 36a edició dels premis.

David Oliete i Enric Garcia Jardí. Foto: Anna F, / Ajuntament de Torredembarra.

 

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here