26.9 C
Província de Tarragona
Dilluns, juliol 8, 2024

Bona nit i tapa’t

Són dies de castanyes i panellets, de record als amics i familiars difunts…Ha arribat la primera onada de fred de la tardor i amb el mes de novembre es posa en marxa a Tarragona la setena campanya de la Fundació Bonanit.

Des del 2006, Bonanit ha atès més de 1.500 persones sense sostre, i ha facilitat més de 17.000 pernoctacions en dues pensions de la ciutat. Persones sense llar, que viuen una situació crònica de pobresa, que busquen feina amb escasses possibilitats d’èxit.

La campanya 20111-2012 van acollir 426 persones, la majoria vells coneguts. Una quarentena d’aquests indigents van entrar en el programa dues vegades. Gairebé la meitat de les persones ateses la passada temporada són de Catalunya o de la resta de l’Estat. Més del 22 % provenen del Marroc i Algèria, i el 19 % han nascut als països de l’est d’Europa.

La feina de la Fundació Bonanit té una ànima, la Carmen, la propietaria de la Pensió Carmen, del carrer Cartagena. Ella atén, cuida i mima aquestes persones que arriben al seu establiment buscant un llit i una dutxa.

Els voluntaris de Càritas preparen l’esmorzar per a ells al “Cafè i Caliu” de la Casa d’acollida Sant Auguri, i l’aportació de l’ajuntament permet que puguin fer un àpat al migdia.

En un moment de crisi tan aguda i amb unes xifres tan insuportables de famílies al llindar de la pobresa, cal aplaudir iniciatives com aquesta, promoguda pel periodista Antoni Coll i que funciona amb subvencions d’entitats i empreses, i donacions de particulars.

Al patronat hi ha tarragonins de diferents àmbits des de Xavier Mas i Òscar Busquets a Jose Luis Garcia i Antoni Vives, passant per Josep Bertran i Pitu Boronat. Ara que arrenca la setena temporada, siguem generosos amb aquesta activitat en benefici de les persones més necessitades.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here