18 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 28, 2024

Un llegat de més de 4.000 continguts digitals al FET

14 de gener de 2020. Explosió a IQOXE. Foto: David Oliete.

Gairebé 4.200 articles publicats en 11 anys en format digital. Aquest és un altre dels llegats que deixa el FET a TARRAGONA. A més dels 62 números de la revista, emblema del projecte periodístic, el portal web ha publicat centenars de continguts singulars, diferents als de la resta de mitjans digitals. I ara que tanquem aquesta etapa, val la pena posar-los en valor.

al llarg d’una dècada hem publicat centenars d’articles singulars

Un centenar de signatures han aparegut al llarg d’aquesta dècada. La immensa majoria dels articles són de periodistes, però tambe hi han dit la seva arquitectes, urbanistes, escriptors, geògrafs i historiadors, entre d’altres branques professionals. Han predominat els continguts de caire cultural i social, seguit dels articles d’opinió al voltant de l’actualitat política tarragonina i catalana, els reportatges fotogràfics i les informacions d’El Club del FET.

periodistes i altres perfils professionals hi han dit la seva

És impossible destacar un d’aquests articles, però cal remarcar que alguns n’han rebut premis, com aquesta sèrie de cinc articles de Jan Magarolas publicats durant les festes de Santa Tecla de 2021.

Renovant el digital cada dia amb un contingut propi, el FET ha ofert a la ciutat una finestra amb una mirada pròpia, on era possible analitzar i opinar sobre les grans qüestions que ens ocupen i preocupen, especialment les vinculades a l’urbanisme de Tarragona, les infraestructures ferroviàries,  l’emergència climàtica, la independència de Catalunya i l’estat de la llengua.

els més llegits fan referència als jocs mediterranis, iqoxe i el procés

Els anys amb més lectures de continguts han estat el 2018, el 2020 i el 2022 superant de llarg les 250.000. Una xifra que contrasta amb la del primer any, el 2013, quan arribàvem a les 120.000 visites.

Els articles amb més impacte de la trajectòria del FET digital són aquests:

Tarragona no és això, d’Arnau Martínez.

Més perillós que l’etilé, de Rafael López Monné.

Carta oberta a Isabel Coixet, d’Enric Garcia Jardí.

Són tres articles d’opinió sobre tres dels grans temes que ha viscut la ciutat i el país al llarg de l’última dècada: els Jocs Mediterranis, l’explosió d’IQOXE i el Procés independentista.

Ara que tanquem aquesta etapa resulta especialment curiós i revelador recuperar molts dels articles d’anàlisi i cròniques d’actualitat que hem anat publicant al FET. Un arxiu de fotografies i textos que deixem per a la memòria col·lectiva de la ciutadania de Tarragona.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here