14.6 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

Cooperació internacional des de Tarragona

D’esquerra a dreta, els i les activistes Kiko Marsal, Inés Solé, Gonçal Barrios, Laura Roman, Carla Brota i Francesc Xavier Rius. Foto: Marc Colilla Hurtado.

Projectes de cooperació internacional a favor de l’educació, la sanitat, la memòria històrica, els drets humans i la igualtat de gènere. Són algunes de les lluites impulsades des de Tarragona a les parts del món més empobrides. Actualment, i ja a principis dels anys vuitanta del segle XX, quan va començar tot.

A l’Àfrica, a l’Amèrica Central i a l’Àsia, amb desenes de voluntaris que fan realitat els projectes sobre el terreny, a través de la col·laboració amb persones i entitats locals. També es mobilitzen a casa per sensibilitzar la societat tarragonina i trobar recursos. Per alguns són quimeres o causes perdudes. Però res és impossible.

Associacions i voluntaris impulsen projectes arreu del món

Al reportatge del FET, elaborat a partir de la proposta d’una subscriptora de la revista, reflectim cinc exemples:

Una de les ànimes solidàries de Tarragona quan mira a l’Àfrica és al Sàhara Occidental, als campaments de refugiats amb el projecte Una finestra al món. 

La Fundació Vicente Ferrer a Tarragona impulsa projectes de cooperació a l’Índia. La darrera experiència, aquest estiu, amb tres estudiants del grau d’Educació de la URV.

El comitè Oscar Romero té a Guatemala un dels projectes de cooperació més ambiciosos i il·lusionants: volen crear una xarxa de monitors de salut locals en els pobles maies.

L’ONG Enginyeria Sense Fronteres treballa des de fa anys a l’Equador. Fan servir el coneixement i la formació dels voluntaris per afavorir-hi el sanejament de l’aigua.

I a títol individual, Kiko Marsal, un cirurgià jubilat amb una llarga carrera a l’Hospital de Santa Tecla, que fa anys que viatja sobretot a l’Àfrica amb altres metges i infermers d’arreu de l’Estat per fer operacions. Ara fa poc acaba d’arribar de Sierra Leone.

(…)

El reportatge amb un munt de testimonis i fotografies el podeu llegir íntegrament al número 62 del FET a TARRAGONA.

La revista la trobareu a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i Llibreria Soterrani.

Esteve Giralt
Esteve Giralt
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here