Projectes de cooperació internacional a favor de l’educació, la sanitat, la memòria històrica, els drets humans i la igualtat de gènere. Són algunes de les lluites impulsades des de Tarragona a les parts del món més empobrides. Actualment, i ja a principis dels anys vuitanta del segle XX, quan va començar tot.
A l’Àfrica, a l’Amèrica Central i a l’Àsia, amb desenes de voluntaris que fan realitat els projectes sobre el terreny, a través de la col·laboració amb persones i entitats locals. També es mobilitzen a casa per sensibilitzar la societat tarragonina i trobar recursos. Per alguns són quimeres o causes perdudes. Però res és impossible.
Associacions i voluntaris impulsen projectes arreu del món
Al reportatge del FET, elaborat a partir de la proposta d’una subscriptora de la revista, reflectim cinc exemples:
Una de les ànimes solidàries de Tarragona quan mira a l’Àfrica és al Sàhara Occidental, als campaments de refugiats amb el projecte Una finestra al món.
La Fundació Vicente Ferrer a Tarragona impulsa projectes de cooperació a l’Índia. La darrera experiència, aquest estiu, amb tres estudiants del grau d’Educació de la URV.
El comitè Oscar Romero té a Guatemala un dels projectes de cooperació més ambiciosos i il·lusionants: volen crear una xarxa de monitors de salut locals en els pobles maies.
L’ONG Enginyeria Sense Fronteres treballa des de fa anys a l’Equador. Fan servir el coneixement i la formació dels voluntaris per afavorir-hi el sanejament de l’aigua.
I a títol individual, Kiko Marsal, un cirurgià jubilat amb una llarga carrera a l’Hospital de Santa Tecla, que fa anys que viatja sobretot a l’Àfrica amb altres metges i infermers d’arreu de l’Estat per fer operacions. Ara fa poc acaba d’arribar de Sierra Leone.
(…)
El reportatge amb un munt de testimonis i fotografies el podeu llegir íntegrament al número 62 del FET a TARRAGONA.
La revista la trobareu a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i Llibreria Soterrani.