23.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 28, 2024

Tripleta amb camisa ratllada en un Tot Sants per a la història

Els Castellers de Vilafranca protagonitzen la diada de Tot Sants amb la millor actuació de la història

Fer-se gran no és cosa d’un dia. Es fa any rere any. I mentre et fas gran, acumules experiència, treball, seny, força… I amb la barreja de tot plegat, i moltes coses més, aconsegueixes ser respectat. Els Xiquets de Tarragona s’han fet grans, i ahir a la diada de Tot Sants a Vilafranca ho van demostrar, es van fer respectar. Van portar a plaça un programa ambiciós amb el 5 de 9 amb folre com a principal objectiu. En segona ronda, el castell es va quedar en intent desmuntat quan entraven els dosos del castell. No sé si amb un esforç més haguéssim vist un 5 de 9 carregat amb camisa ratllada, però el cert és que les sensacions són molt i molt bones, i a plaça tothom va coincidir.

Els del carrer Santa Anna no van caure, tot el contrari. Van desmuntar el cinc i van celebrar que portar-lo a plaça ja era un premi per la colla. No va poder ser, però la feina i el treball hi són, i la temporada vinent, esperem, es veuran els resultats. Això va animar als matalassers a tornar a demanar el 5 de 9 al cap de colla. Roger Peiró però, i crec que encertadament, va decidir no tornar a provar el castell. Va optar per quedar-se amb les sensacions d’haver estat a un pas de tocar el cel amb la mà.

El gamma extra, doncs, haurà d’esperar. Però els Xiquets van tornar a assaborir una tripleta màgica que, recordem, és la seva millor actuació. Novament, i lluny de Tarragona, van tornar a descarregar el 3 i el 4 de 9 amb folre i el 5 de 8. Una manera perfecte d’acabar la temporada. I al vespre, el carrer Santa Anna es va omplir de gent per celebrar que havien tornat a descarregar la tripleta, aquest cop amb gust a gamma extra. I les cares eren de felicitat però, sobretot, d’orgull. Ha estat un pas de gegant, és només el principi, i també un element de motivació per encarar la propera temporada amb més ganes. Qui sap, potser l’any vinent Tarragona tindrà dues colles de gamma extra!

Tot Sants de rècord

La diada de Tots Sants es mereix, però, un capítol a banda, i prou extens, a la història dels castells. Els Castellers de Vilafranca van fer ahir a la plaça de la Vila la millor actuació que s’ha fet mai, repeteixo, mai! Els verds van descarregar, per segona vegada a la història, i la primera a casa seva, el 4 de 9 net, i hi van sumar el 7 de 9 amb folre, un castell inèdit que fins ara no havia fet cap colla. Van carregar un 2 de 9 amb folre i van completar un pilar de 8 amb folre i manilles molt treballat. Tots ells, castells de la gamma extra. Són, sens dubte, els grans protagonistes d’aquesta cita castellera, una de les darreres destacades al calendari de la temporada. No hi ha cap castell que es resisteixi als vilafranquins, i ahir ho van demostrar.

També els Capgrossos de Mataró van sortir satisfets de la diada de Tot Sants, després de tornar a carregar la seva màxima construcció, el gamma extra 2 de 9 amb folre i manilles. Un castell que ja van aconseguir carregar enguany al Concurs de Tarragona. Hi van sumar el 3 i el 4 de 9. I els Castellers de Sants van tornar a carregar el 3 de 9 amb folre, un castell que aquesta temporada se’ls ha resistit i que encara no han pogut completar. Els borinots també van descarregar el 5 de 8 i el 7 de 8.

Aquí podeu veure algunes imatges de la diada castellera:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here