22 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

Una revista amiga i premiada

Acte de lliurament dels Premis Civisme

Porten prop de 30 anys treballant a peu de carrer. En contacte amb infants i joves dels barris de Ponent de Tarragona. Fent tasques socioeducatives, culturals i de lleure. Creixent després amb colònies i casals d’estiu, tallers oberts, escola de pares i Pla Educatiu d’Entorn, entre molts d’altres projectes.

Van néixer el 1983 a partir de la iniciativa de set joves de Campclar, La Granja, El Pilar, Torreforta i La Floresta. Van posar en marxa  l’esplai l’Amic de Campclar en un entorn amb greus mancances i ara s’han consolidat com un dels col·lectius més dinàmics i inquiets de la ciutat.

Són la gent de la Fundació Casal l’Amic que, enmig de tantes dificultats econòmiques, han rebut el reconeixement merescut de la Generalitat en forma de premi a la seva revista “L’amic”. Premi Civisme 2012 a un mitjà de comunicació que transmet els valors que defineixen l’entitat.

Editen uns 400 exemplars i es publica dos cops a l’any, des del 2009.  La revista se suma a una altra iniciativa en l’àmbit comunicatiu de la fundació: el programa de ràdio setmanal “Al carrer” que s’emet els dilluns a Tarragona Ràdio i que he tingut el plaer de conduïr durant unes quantes temporades.

Amb la batuta del director, Jordi Collado, i el cap de comunicació, Xavi Zaragoza, i la participació activa dels treballadors i col·laboradors de la casa, la revista i el programa de ràdio esdevenen el millor aparador de la tasca realitzada per la fundació.

El treballador social Jordi Navarro és el president del patronat del que formen part altres educadors socials, mestres, pedagogs, antropòlegs i monitors de lleure. Han passat gairebé 30 anys de la primera llavor, i probablement la fundació s’ha de plantejar ara amb més rigor que mai els reptes del present i futur.

Són un exemple de tasca ben feta i el Premi Civisme ha de ser un estímul més per continuar treballant en la línia de suport a infants i joves en temes educatius, socials i de formació. Felicitats, “amics”!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here