22 C
Província de Tarragona
Dimecres, maig 29, 2024

‘Un munt d’idees’ per trobar finançament

L’AMT busca mecenes pel disc ‘Un munt d’idees’

En temps de crisi, qualsevol idea per aconseguir finançament és bona. I en moments com l’actual, on no pots confiar de les subvencions de les administracions públiques, les aportacions privades estan agafant cada vegada més força. Aquesta nova realitat ha creat un nou concepte que s’està utilitzant, sobretot, en el món de la cultura. Es tracta del micromecenatge, en anglès conegut com a crowdfounding. Al nostre país hi ha diverses plataformes web que s’hi dediquen, però la més popular és Verkami. Un nom que, de fet, ja s’està popularitzant entre els professionals de la cultura com a sinònim de micromecenatge. A través d’aquest web, els usuaris, a títol particular, poden fer aportacions econòmiques perquè determinats projectes puguin ser una realitat i es converteixen, així, en mecenes. 

Els últims a sumar-se a aquesta moda a la ciutat són lAssociació de Músics de Tarragona, que ha través del web de Verkami demanen 1.500 euros per poder editar la novena edició del disc ‘Un munt d’idees’, que inclou temes de noves formacions musicals de les nostres comarques. És una oportunitat de donar-los a conèixer i gravar un disc de manera professional.

Aquest és un projecte ja consolidat a la ciutat però que ara busca noves vies de finançament. Des de 10 euros fins a 50. És apta per a totes les butxaques, i cada una de les aportacions té un premi diferent. Amb la més petita, el mecenes tindrà un agraïment al web i la versió digital i física del disc. Amb aportacions més elevades es poden aconseguir entrades pel concert de presentació del disc, marxandatge de l’AMT, formació gratuïta o accés al backstage el dia del concert. Amb els diners aconseguits, l’AMT farà la gravació del disc, n’editarà 1000 còpies i farà el concert de presentació en directe a la recent estrenada ‘Capsa de Música’ a l’espai Tabacalera. I això en un temps rècord. Hi ha 35 dies per aconseguir els diners, aquest mes es farà la gravació del disc i abans d’acabar l’any es presentarà.

Tot plegat és una manera d’implicar als ciutadans en la creació musical i cultural de la ciutat. Una manera interessant de fer del ciutadà un actor més en tot aquest engranatge. És una oportunitat per deixar de dependre de les administracions, una forma de ser més independent, un concepte que ara està de plena actualitat. Doneu-hi un cop d’ull. Val la pena donar suport a la cultura que està sent dràsticament retallada.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here