12.7 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

El conseller Mascarell i el Teatre Tarragona

Façana del Teatre Tarragona, a punt per a la inauguració

29 de juny de 2006, dos quarts de dotze del migdia, Rambla Nova al tram del Balcó. L’alcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal, i el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, posen la primera pedra d’un nou equipament cultural per a la ciutat.

Sis anys i mig després, l’alcalde de Tarragona és Josep Fèlix Ballesteros, i Ferran Mascarell torna a ser conseller de Cultura de la Generalitat, tot i que d’un govern de color polític diferent (abans del PSC, ara de CiU).

Curiosament, Mascarell en va posar la primera pedra com a conseller i probablement ara vindrà a la inauguració com a conseller (en funcions). Parlem de la primera pedra i de la inauguració del Teatre Tarragona, el gran equipament cultural que la ciutat espera des de fa una dècada.

Ara fa 10 anys, l’ajuntament arribava a un acord amb l’Hotel Imperial Tarraco i el Ministeri de Defensa per poder tirar endavant el projecte. El nou teatre necessitava “menjar-se” uns metres quadrats de l’establiment hoteler i de l’edifici militar de la Rambla Vella.

Des de finals de 2002, el projecte ha passat per múltiples tramitacions i entrebancs , detecció d’errades en els plànols i de problemes estructurals i el cumpliment de noves normatives. També hi ha hagut la voluntat municipal d’introduir-hi millores per disposar d’un teatre modern i molt ben equipat. Les obres efectives van començar el 2008 sota la direcció de l’arquitecte Xavier Climent, i finalment el teatre s’inaugurarà el dimarts 11 de desembre, tres dies abans de la Nit de Santa Llúcia.

Tarragona disposarà d’un nou escenari per a teatre, música, dansa i òpera, amb una capacitat per a 700 espectadors, en un lloc cèntric i emblemàtic. Ara caldrà dotar-lo, en aquest context de crisi i retallades, de continguts atractius i de qualitat. L’àrea de cultura dirigida per Carme Crespo s’enfronta a un repte complex i alhora apassionant: que la capitalitat cultural que Tarragona ostenta simbòlicament aquest 2012 esdevingui una realitat permanent i efectiva.

Aleshores, ens farem aquesta pregunta: el conseller de torn de la Generalitat (repetirà Mascarell?) sabrà valorar el potencial cultural de la capital del sud de Catalunya?

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...
  1. ya tengo ganas que lo inaguren y se ponga en marcha, ya que con la categoria de una CAPITAL COMO TARRAGONA!!!!!!!!!. ya se lo merecia, parece mentira que haya tardado tantos años sin un teatro porque el Metropol se quedaba pequeño, ahora hace falta que esté a la altura de todos los bolsillos porque anoche estuve en el cine y me dió lastima porque en la sala solo eramos 15 personas y lo entiendo porque con la crisis no te lo puedes permitir el ir muchas veces.Resumiendo, estoy muy contenta y espero poder ir muchas veces, amí me encanta el TEATRO!!!!!!!! bien venido séa……………………

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here