25.8 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 5, 2024

El negoci d’aparcar a l’estació de l’AVE

Un nou negoci ‘low cost’ per evitar pagar el pàrquing de l’estació de l’AVE

La ubicació de l’estació de l’AVE al Camp de Tarragona, entre els municipis de La Secuita i Perafort, ha estat criticada des del primer dia, per estar lluny del centre de la ciutat però, sobretot, perquè aparcar-hi el cotxe és molt car. Deixar-hi el vehicle un dia té un preu d’uns 32 euros, un cost que no tothom es pot permetre. Davant d’aquest abús, el més recorrent i alhora perillós és deixar el cotxe a la carretera que hi ha abans d’arribar a l’estació.

A banda i banda de la via és molt habitual veureu-hi cotxes. Però els conductors no es queden gens tranquils. No és massa segur, s’han registrat robatoris de vehicles i a més no hi ha cap tipus de vigilància. Davant d’això, i aprofitant que el pàrquing de l’estació és excessivament car, han sorgit negocis que ofereixen pàrquing low cost.

I és que amb la situació de crisi econòmica, són molts els que s’ho inventen tot per guanyar-se la vida. Des de fa uns mesos, una empresa ofereix pàrquing per als cotxes que van a l’AVE a un preu molt econòmic: sis euros cada dia, i a partir del quart dia quatre euros. És a dir, deixar-hi el cotxe sis dies té un preu de 32 euros, el mateix que deixar-lo només un dia al pàrquing de l’estació. Els números es fan ràpid!

El pàrquing ‘low cost’ està situat a la carretera de Tarragona a Valls, just a la rotonda que hi ha abans de la sortida en direcció a l’estació. La nau que utilitzen és on fins ara hi havia l’empresa de mobles Don Tresillo. Està a uns cinc minuts en cotxe de l’AVE.

Però això no és tot! Fins i tot t’ofereixen servei de transport fins a l’estació (tenen dues furgonetes de 7 i 9 places cada una) i la recollida a la tornada. A més, si el conductor ho desitja, pot recollir el cotxe net, ja que tenen servei de rentat. Sota el nom ‘Aparca i tren’, l’empresa té 70 places d’aparcament i servei de vigilància les 24 hores del dia. Ah, i també et porten fins a l’aeroport de Reus.

Ara per ara, encara són molts els que deixen al cotxe a la carretera, ja sigui perquè no creuen que passi res o perquè no confien en deixar-lo en mans d’altra gent. En tot cas, és una alternativa econòmica per deixar el cotxe sota cobert. El temps dirà si funciona i la gent hi fa confiança.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here