15.5 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 21, 2024

3/4 de Circ per celebrar els 20 anys de Teatre Ganyotes

Leo Robles és la responsable del grup Teatre Ganyotes

Els baixos situats al carrer Taquígraf Martí estan totalment equipats per assajar les obres de teatre que preparen. Fins i tot tenen al terra, marcat amb cinta negre, les mides del Metropol, on sempre estrenen els seus espectacles. El grup Teatre Ganyotes, del Club Vaixell, comença aquest divendres els actes del seu vintè aniversari. I ho faran ensenyant el públic els primers passos de 3/4 de Circ, la nova obra que estan preparant i que s’estrenarà al maig de l’any vinent en el marc del festival Eclèctic.

Fa tres anys que hi treballen i com en tots els espectacles anteriors, i han posat moltes ganes i il·lusió. Són una quarantena de nois i noies, tots ells amb alguna discapacitat, que quan pugen a l’escenari s’obliden de tot i es posen en el paper d’actors i actrius. ‘El més gratificant és veure l’entusiasme que hi posen, les ganes i l’energia’, explica la Leo Robles, la responsable des de fa dos anys del grup de teatre. Ella hi està al capdavant, però darrere té un grup de deu monitors i monitores que treballen moltes hores perquè tot surti a la perfecció. ‘Les tècniques teatrals no són de gran qualitat i estan limitades a les nostres possibilitats i a les seves. Però treballem molt el vestuari, el maquillatge, la decoració i la llum per fer-ho el més professional possible’, explica la Leo.

La seu del Club Vaixell és a uns baixos del carrer Taquígraf Martí

3/4 de Circ comença quan acaba. És un circ ambulant que arriba a un poble i es comença a muntar per oferir l’espectacle als seus vilatans: els tècnics posen la il·luminació, els operaris munten l’escenari, els músics donen la benvinguda. Quan tot està preparat per començar, l’obra s’acaba. Amb aquesta carta de presentació, els nois i noies treballen des de fa mesos en l’espectacle, que arriba després de l’èxit de Remember i Special Cats, tots ells musicals.

El divendres és el millor dia de la setmana. La Leo assegura que ‘ells ja són feliços venint a assajar. A dalt de l’escenari es barreja l’emoció i els nervis. És tot un repte per a ells’. ‘Aquesta és la primera vegada que fem un assaig obert al públic i en un ambient tant familiar’, explica. Serà sobretot un contacte amb les famílies, totes molt orgulloses de veure els seus fills feliços dalt de l’escenari. Serà a les 8 del vespre a l’Espai Jove Kesse. Serà l’acte inaugural de l’any del vintè aniversari. També han preparat altres actvitats, que aniran donant a conèixer al llarg de l’any. El que tenen en marxa és un projecte per buscar finançament a través de la plataforma web de micromecenatge Verkami.

‘Les ultimes tres obres han estat un èxit absolut, confiem que aquesta també ho serà’, acaba dient la Leo. I ho explica sempre amb un somriure a la cara, orgullosa de formar part d’aquesta gran família. D’aquests vint anys segur que hi ha moltes experiències i anècdotes. I durant aquest temps han actuat, per exemple, amb Lluís Llach al Teatre Metropol o han pujat a l’escenari de l’Auditori de Barcelona. Amb aquestes ganes i entusiasme, el futur està assegurat. Estarem impacients fins al mes de maig per veure 3/4 de Circ. Que comenci l’espectacle!

3/4 de Circ s’estrenarà al maig vinent al Metropol. Aquest divendres es podrà veure un tastet
Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here