14.5 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 25, 2024

Darrera el jardí vertical

Tarragona Impulsa i l’Arxiu estan operatius als magatzems 1 i 2 de Tabacalera

Darrera de la pantalla gegant de la Tabacalera hi ha el despatx de la Sole. Ella és una de les tècniques que treballa al Tarragona Impulsa, l’òrgan de l’ajuntament que fomenta la formació, l’ocupació i l’assessorament a empreses i emprenedors. Un servei que encara pren més sentit avui, l’endemà de la vaga general.

Darrera de la pantalla i del jardí vertical, cada dia la Sole i una vintena llarga de professionals ajuden els que han perdut la feina i busquen orientació. Fa només dues setmanes que han estrenat instal·lacions al Magatzem 1 del complex de la Tabacalera i han deixat l’edifici de la plaça Prim, on es manté el Viver d’empreses.

L’àrea municipal de Treball i Activació Econòmica, que lidera políticament Javier Villamayor, cada cop ha de fer front a més demandes de més persones agobiades per la crisi. Ofereix des del servei de borsa de treball a cursos específics sobre la creació i gestió d’empreses.

La nova ubicació del Tarragona Impulsa, amb espais encara per explotar a les plantes segona i tercera del Magatzem 1, obre moltes possibilitats. Ara caldrà dotar-la de més continguts, perquè aquesta és, o ha de ser, una àrea estratègica de qualsevol govern (també el municipal).

Els treballadors  i els “clients” del Tarragona Impulsa i de l’Arxiu Municipal, que ha estrenat instal·lacions al costat, al Magatzem 2, dónen vida, per fi, a la Tabacalera. S’hi suma temporalment la gran exposició del Festival SCAN de Fotografia, oberta només a les tardes, i la sala de concerts de la Capsa de Música, pràcticament inoperativa fins al moment.

La Tabacalera, per tant, ja “batega”. El jardí vertical “intel·ligent” i els dos magatzems oberts són fruït del segon i últim pla Zapatero (recordeu el 2009 quan el govern socialista promovia la inversió pública, abans del gir econòmic que el propi president es va veure obligat a fer el maig de 2010).

Gràcies a aquells diners, ja tenim una petita part de la Tabacalera en marxa. Però: I ara què? Darrera les aules del Tarragona Impulsa, el gran edifici de l’antiga fàbrica de tabacs presenta un estat lamentable, amb vidres trencats i l’acumulació de brutícia.

Com podrem afrontar la remodelació del complex perquè esdevingui la nova seu del Museu Nacional Arqueològic? Quan “omplirem” els altres quatre magatzems buits que s’amaguen darrera el jardí? Alguna institució podrà aportar-hi finançament? Trobarem la participació de la iniciativa privada? La ciutat necessita respostes per evitar que la Tabacalera, un cop li hem donat una mica de vida, caigui en l’oblit per falta d’iniciativa i diners.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here