16.9 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 16, 2024

Unes notes de vi i unes gotes de música

A la primera sessió es van donar a conèixer sis vins de la DO Tarragona

Escoltar bona música i beure un bon vi del territori. El pla és perfecte. És perfecte i possible, gràcies a la DO Tarragona, que organitza el segon cicle de maridatges Vi & Jazz. En aquesta ocasió, les veus femenines pujaran a l’escenari per, durant la sessió, fer de la música l’acompanyant perfecte d’un bon vi.

I és que conèixer els vins de casa nostra és conèixer una part de la nostra història com a territori, que formen part de la nostra manera de ser i entendre la terra on vivim. I això ho sap la DO, que és pionera en fer iniciatives tan atractives com aquesta. És una bona manera d’atreure el públic, donar a conèixer els vins i, de passada, posar en valor els artistes del territori.

Una seixantena de persones han gaudit tastant, a la primera sessió d’aquest dijous, sis vins amb segell tarragoní. Han comprovat la delicadesa, la suavitat i la frescor dels vins blancs; les aromes i els colors dels vins negres; els refrescants vins rosats i els Tarragona Clàssics, els vins melosos i intensos amb regust a fruits secs.

Al primer dels tres tastos que s’han preparat, l’enòloga Elisa Ribé ha donat a conèixer el Camí de Sirga de Miravet, un IPSIS Chardonnay de Bràfim, un Bella rosat de Masmolets, un Ganagot negre jove d’Alforja, un SYH de Rodonyà i un Moscatell de Vila-rodona. Sis vins, sis maneres de fer i sis maneres d’ensenyar el territori. Els participants han i hem après a tastar el vi, reconèixer els seus colors i aromes i a respectar la història que cada un d’ells te al seu darrere.

Però la sessió no hagués estat el mateix sense l’espectacular veu de l’Olga Pes acompanyada del saxo i la flauta travessera de Gerard Marsal. Tots dos han fet un maridatge entre cada un dels vins i la seva música. Olorar, tastar, tancar els ulls i escoltar. Moment perfecte per no pensar en res més, només en el vi i en la música. Una bona manera de viure intensament les dues coses i aprendre a respectar-les.

A la sortida l’Olga i el Gerard venen el seu nou disc, Near, acabat de sortir del forn. Han estat un any i mig gravant-lo a una habitació de casa. Hi han posat hores, moltíssimes hores, i tota la il·lusió del món. Ho han fet sense pressa, com es fan els bons vins. No em direu que no és la combinació perfecte? Mentre escric aquestes ratlles l’escolto de fons. És genial! Jo, de vosaltres, no em perdria la resta de sessions. La propera, el dijous de la setmana vinent.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here