14.9 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 25, 2024

El FET A TARRAGONA entra a les aules

Ricard Lahoz i Josep Ardila a la URV explicant el projecte Fet a Tarragona

El FET A TARRAGONA és un nou projecte que tot just va néixer fa tres setmanes, però ja ha cridat l’atenció, fins i tot, de la Universitat. I n’estem molt satisfets! Aquest dimecres hem presentat el blog a estudiants de tercer de comunicació de la Universitat Rovira i Virgili.

Juntament amb l’amic Josep Baiges, creador de El Món de Reus, hem compartit experiències i hem explicat als alumnes que, amb petits projectes i iniciatives, també es pot fer bon periodisme. De fet, la xerrada es feia en el marc de l’assignatura de teoria i anàlisi de les pràctiques periodístiques a tercer de Grau, impartida per la professora Marta Montagut.

Josep Baiges ha començat explicant com va néixer el seu blog, que està apunt de complir dos anys de vida. Un blog que analitza, cada dia, tot el que passa al Món de Reus des d’una òptica amable i amb un to irònic. El bagatge de Josep Baiges al periodisme local, com a locutor a Ràdio Reus i presentador a Canal Reus, fa que s’hagi convertit en un referent per informar-se del que passa a la ciutat, en uns moments transcendentals per a la seva història amb canvi a l’alcaldia inclòs.

De fet, fins i tot ha rebut guardons, ha organitzat uns premis i s’ha publicat un llibre amb els 100 articles que expliquen el canvi de color polític de l’Ajuntament. Baiges ha reivindicat als alumnes el paper del periodisme local i la seva importància.

El nostre projecte té diferències, però també semblances. Som dos periodistes que després de treballar uns anys a Tarragona Ràdio, hem adquirit un ampli coneixement de la ciutat. Els impulsors del FET A TARRAGONA hem explicat als alumnes la importància de ser persones actives, amb ganes i vocació de treballar i hem parlat dels primers passos d’un projecte que, en un futur, pot créixer.

És molt important que els futurs periodistes coneguin la realitat del món de la comunicació, que passa uns moments crítics. Però també és important que sàpiguen que amb ganes, rigor, il·lusió i treball, molt de treball, es poden tirar endavant microprojectes que omplin un buit a nivell informatiu. Els inicis sempre són difícils, però després les satisfaccions són enormes.

Alguns alumnes com la Lluïsa Bertran, l’Aleix Figueras, l’Anna Canudas o la Maria Lucea, al torn de preguntes, han reflexionat sobre la situació del periodisme i han preguntat sobre el finançament d’aquests projectes i si realment hi ha mercat per a tothom. La resposta és senzilla: si no es prova no se sap.

Per equivocar-te primer has de fer alguna cosa, no s’ha de tenir por. Sempre és una experiència i es pot aprendre de tot plegat. Esperem que hagi sigut una dosi de realisme però, alhora, d’optimisme, tan necessari en moments com aquests.

Volem agrair a la Marta Montagut que ens hagi donat l’oportunitat de tenir contacte directe amb els estudiants perquè coneguin el FET A TARRAGONA. I un plaer compartir la xerrada amb un monstre de la comunicació com és el Josep Baiges.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...
 1. Encantada que professionals amb tanta experiència i tanta empenta, després de situacions difícils, vinguin a explicar-nos com es pot fer bon periodisme.
  Encara n’hem d’aprendre molt, però tota la raó, si no es prova no se sap. I no hi ha manera més bona d’aprendre en aquesta vida que caure i tornar-se a aixecar.

  Moltes gràcies als tres per la xerrada d’avui i donar una miqueta de llum, entre tanta boirina que hi ha en aquests moments en el món de la comunicació.

  Lluïsa Bertran

 2. Felicitats per la dosi d’optimisme i realisme que doneu a la vostra professió i als moments de crisi per tots coneguts. Els projectes, o microprojectes, han de ser-hi per tal de poder tirar endavant el compromís que tots adquirim de tirar endavant la societat, que a dia d’avui i molt al nostre pesar, està “en pinces”.
  De nou, felicitats per la vostra feina, compromís desinteressat i constància!!
  Cristina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here