10.6 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 18, 2024

Per què córrer?

“Córrer té molts avantatges. El primer és que no necessites ningú més per fer-ho. Tampoc que tinguis cap mena d’equipament específic ni que vagis a cap lloc gaire especial”.

Aquesta afirmació la fa Juanan Fernández, un tarragoní, ja universal, cap visible de l’empresa Running Solutions encarregada aquest pròxim diumenge de mobilitzar unes dues mil persones a la vint-i-unena Mitja Marató de Tarragona.

De fet, les paraules que he ficat en veu d’en Juanan són textualment d’Haruki Murakami al seu llibre De què parlo quan parlo de córrer. Llibre que, per un autèntic profà com un servidor, que no entén això de córrer sense una pilota en joc, fa més fàcil comprendre la passió que els darrers anys ha aixecat el running no només a Tarragona si no a bona part del món.

En Juanan m’explica que la gràcia és que és un esport anti-crisi i que l’endorfima fa que t’engaxis cada dia més a córrer. Aquest malalt del running, segon ja a la mitja Marató d’Amsterdam al 2007 (on va guanyar un ram de flors), em reconeix que la febre que ha tingut aquest esport en els darrers anys fa que a hores d’ara fer qualsevol cosa relacionada amb les curses corrent tingui l’èxit pràcticament assegurat.

Uns trenta corredors surten com a mínim un dia a la setmana (habitualment els dimecres) des de la botiga que en Juanan té a l’Arrabassada. L’entrenament consisteix en recórrer entre deu i quinze quilòmetres, “res, poca cosa”, em comenta, veient la meva cara de cansat abans de començar.

Running Solutions cobreix pràcticament tot el ventall de possibilitats organitzatives de proves a Tarragona. Des de la Triatló fins a la Marató que es farà per primer cop aquest pròxim 20 de gener, passant pels deu quilòmetres o la Duatló.

La d’aquest diumenge, però, serà la primera experiència de l’empresa tarragonina amb la Mitja que organitzarà juntament amb el Patronat d’Esports.

La Mitja no penjarà enguany el cartell de bitllets esgotats, però tornarà a ser un dels grans atractius atlètics de la ciutat. El preu, vint euros (quinze en l’última edició), i l’ampli repertori de curses al llarg del país han fet que el ritme d’inscripcions hagi disminuït respecte anys anteriors.

La cursa tornarà a apostar per un recorregut no massa urbà, però gaudeix de molt bona salut i es troba totalment consolidada. Els tres-cents cinquanta voluntaris repartits per tot el recorregut són una bona mostra de l’aposta que farà novament la ciutat per aquesta Mitja.

En total seran vint quilòmetres i gairebé cent metres, no apte per als profans, i sí per a aquells que aquests darrers dies han omplert l’escullera camí del far, les platges o els camins que envolten la ciutat preparant la prova.

Comença el compte enrere; sortida, diumenge a les deu del matí des de Torres Jordi.

Jo, amb profunda admiració i sana enveja per algú que és capaç de córrer més de vint quilòmetres i, després, tenir força necessària per anar a votar, seguiré buscant la pilota.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here