19 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 16, 2024

Diamants en brut de l’atletisme

Marc Suárez, Laurine Elisa Marimón, Júlia Suárez i Mireia López (d’esquerra a dreta) són algunes de les perles més destacades del Club Atletisme Tarragona. Foto: Marc Colilla.

No gaires famílies tenen tres fills avui dia. Encara menys habitual és que els tres germans tinguin passió pel mateix esport. El que sí que és molt poc probable és que tots tres siguin talentosos, que tots tinguin l’èxit a l’abast sovint. Doncs això és el que passa a can Suárez Pizà. Per a l’Ariadna, la Júlia i el Marc, la marxa atlètica és una part molt important de la seva vida. “De petita, quan vaig començar a l’escola del club, volia fer el mateix que ma germana gran. De fet, quan ets petit comences fent el mateix que els germans”, explica la Júlia.

Els germans Júlia i Marc Suárez Pizà, de 16 i 13 anys, són promeses estatals de la marxa atlètica

Ella té 16 anys i s’ha convertit en tota una promesa de la marxa espanyola tot defensant els colors del Club Atletisme Tarragona. La història del Marc, el petit dels tres, de 13 anys, no és gaire diferent: “En uns campionats, el club necessitava que algú fes la marxa i, com que jo era germà de la Júlia, vaig acceptar perquè me’n podia ensenyar. Aleshores vaig veure que era bo, em va anar agradant cada cop més i m’hi vaig anar especialitzant.”

Això de la qualitat deu anar dins els gens dels Suárez Pizà, perquè aquest 2023 és, de moment, de rècord. I també per al record. La Júlia ve de ser tercera al Campionat d’Espanya de Marxa celebrat a Cieza en la prova de 10 quilòmetres en ruta de la categoria sub-18. L’atleta també va penjar-se l’or en els 3.000 metres marxa sub-18 del Campionat de Catalunya de Pista Coberta; i no només això, perquè la Júlia ho va fer superant una marca de la categoria que feia 31 anys que era vigent i que encara posseïa una llegenda com Maria Vasco, cinc vegades olímpica.

TAMBÉ DESTAQUEN mireia lópez, en tanques, i Laurine Elisa Marimón, en triple salt

L’any passat va ser subcampiona espanyola en el 5.000 pista, campiona en el 10.000 en ruta i sisena al campionat d’Europa. Promet, i molt, la marxadora del Club Atletisme Tarragona, i no és per a menys. També promet el Marc, que segueix les petjades de la seva germana no només quant als èxits, sinó també en l’admiració: “Per mi la Júlia és una referent.” El petit dels Suárez ha participat enguany en el seu primer Campionat d’Espanya de Marxa. A Cantàbria, igual que la Júlia, el Marc també va fer-se amb una medalla; en aquest cas la de plata.

La projecció dels germans Suárez no només és cosa del talent i la genètica, sinó que hi té molt a veure la feina feta pel Club Atletisme Tarragona, que els darrers anys ha donant molts fruits. En són un bon exemple Mireia López, de 22 anys i una referent en la disciplina de tanques, i Laurine Elisa Marimón, de 18 anys, campiona d’Espanya sub-20 en triple salt.

(…)

El reportatge íntegre amb aquests quatre joves atletes el podeu llegir al número 59 del FET a TARRAGONA. La revista la podeu trobar a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i El Soterrani.

I si vols rebre la revista còmodament a casa i participar en activitats culturals exclusives, subscriu-te al FET per només 35€ tot l’any.

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

Aquest 2023 celebrem el 10è aniversari amb un munt de propostes per als subscriptors.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here