17.6 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 24, 2024

Pas soterrat tancat per falta de llum

El pas soterrat de la plaça dels Carros no s’obre per falta de subministrament elèctric

Fa setmanes que les màquines han marxat i les obres estan enllestides. Però els usuaris encara no han pogut estrenar la nova infraestructura. Unes tanques metàl·liques hi impedeixen l’accés. Parlem del pas soterrat de la Plaça dels Carros, una històrica reivindicació dels veïns de la zona per acabar amb el pas a nivell de la via del tren.

Adif, l’encarregada de realitzar les obres, ha informat que Endesa, l’empresa subministradora, no ha donat d’alta la instal·lació elèctrica. I sense la llum no poden funcionar ni les escales mecàniques ni l’ascensor que s’hi ha col·locat, i tampoc es pot il·luminar el pas soterrat.

Segons Adif, aquest és l’únic motiu pel qual el pas encara està tancat, tot i que les obres fa setmanes que  van finalitzar. Estan a l’espera, doncs, que la companyia elèctrica obri l’interruptor.

I la pregunta més evident és: perquè Endesa triga tant a fer-ho? En temps de crisi econòmica, on les obres públiques són cada vegada més escasses, és estrany que l’empresa subministradora no faci l’esforç necessari per complir amb els terminis.

Les esperades obres van començar a l’abril de l’any passat. Va ser una molt bona notícia pels veïns de la zona i del conjunt de la ciutat, que esperava de fa molts anys l’arribada de les màquines per començar a excavar. Les troballes de les restes de dos vaixells datats dels segles XVII i XVIII van endarrerir les obres i ara Endesa ho fa amb la posada en marxa. És lògic que després de tan de temps, els veïns es preguntin perquè no hi poden passar si les obres ja han acabat.

I l’Ajuntament també hi hauria d’intervenir. Cal pressionar  la companyia elèctrica per poder obrir el pas de vianants al més aviat possible. El nou atropellament mortal de la setmana passada a Salou ens fa recordar la necessitat imperiosa d’acabar amb aquests riscos.

Les obres estan enllestides: escales i ascensor instal·lats a banda i banda, zona enjardinada (una part ja malmesa), voreres d’accés més àmplies… tot està a punt, però una tanca impedeix el pas dels vianants. Quan de temps més haurem d’esperar? 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here