11.6 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 18, 2024

La contribució cultural del CaixaForum Tarragona

El CaixaForum Tarragona està situat al carrer Colom núm. 2
El CaixaForum Tarragona està situat al carrer Colom núm. 2

El 2012 serà recordat a Tarragona perquè la ciutat ha estat la capital de la cultura catalana. Tot i les retallades i l’austeritat, les entitats i els centres culturals s’hi han implicat de valent per fer una programació 100% tarragonina. En aquest circuit cultural hi ha el CaixaForum Tarragona, que enguany celebra el seu onzè aniversari a la ciutat.

El centre del carrer Colom s’ha consolidat com un gran espai de cultura, amb milers de visitants i centenars de propostes durant tot l’any. I aquest 2012 no ha estat una excepció. Més de 75.000 persones han visitat el centre i més de 86.000 han participat a les activitats. Això vol dir que de cada tres persones, una ha participat en dues activitats. Un èxit pel centre que es consolida any rere any.

“Hem posat totes les nostres activitats a disposició de la ciutat”, explica Carles Marquès, director de CaixaForum Tarragona. Parla orgullós de la feina que s’ha fet durant aquest any. I és que tot i la disminució del pressupost (molts dels diners s’han destinat a tasques socials) s’ha pogut mantenir la qualitat de la programació.

A més, el CaixaForum ha col·laborat intensament amb Tarragona 2012. L’última prova serà la Nit de Santa Llúcia. Una col·laboració que volen mantenir de cara a l’any vinent. De fet, ja estan treballant en un projecte conjunt que coneixerem ben aviat.

Com és habitual, la programació del centre ha girat entorn tres grans exposicions. Enguany va tenir una gran acollida la mostra ‘Parlem de Drogues’, dirigida sobretot a escolars, que hi van participar activament amb una xerrada amb 500 persones al teatre Metropol.

Una altra exposició que ha fet parada enguany a Tarragona ha estat la de Jacques Henri Lartigue, que va atreure 13.000 visitants. I la darrera, que encara es podrà veure fins al gener, és l’exposició d’obres de George Grosz.

Totes aquestes exposicions, a més, tenen programades diverses activitats complementàries que serveixen per aprofundir més en la temàtica de la mostra. Però la programació ha estat molt més àmplia. S’han fet xerrades sobre ciència, amb un èxit aclaparador de públic. “La ciència interessa molt als tarragonins i ens hem intentat especialitzar en això”, explica Carles Marquès. Les conferències del doctor Morgado sobre la memòria han tingut una mitjana de 130 persones de públic.

Però també s’han programat activitats familiars, espectacles infantils, concerts de música clàssica i de músiques del món i activitats mediambientals, que es feien per primera vegada al centre tarragoní. Del que presumeix el CaixaForum Tarragona, a més, és d’haver creat algunes activitats que després visiten altres centres de l’Obra Social ‘la Caixa’. Un exemple és l’exposició virtual ‘Finestres al món’, ideada a Tarragona.

El 2012 ha estat un bon any. S’han programat moltes activitats i ha augmentat el nombre de visitants. A més, s’ha intensificat la col·laboració amb altres centres i entitats i s’ha organitzat conjuntament la Nit dels Museus, entre d’altres. Al CaixaForum Tarragona ja estan treballant en la programació de l’any vinent, que tornarà a presentar tres grans exposicions que es donaran a conèixer ben aviat.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here