20.6 C
Província de Tarragona
Dijous, maig 16, 2024

Experiències d’emprenedors tarragonins

Emprenedors tarragonins expliquen les seves experiències en una taula rodona organitzada per Tarragona Impulsa
Emprenedors tarragonins expliquen les seves experiències en una taula rodona organitzada per Tarragona Impulsa

Pablo Mazón, un jove de Tarragona de vint i tants, lidera una empresa que dóna servei a més de 8.000 vehicles. Va començar fa quatre anys, mai ha demanat un crèdit i ara es dedica a aplicar tecnologia punta en sistemes de gestió de flotes de camions.

Mazón aporta qualitat i valor afegit davant d’empreses del sector molt més potents. La seva edat l’ha obligat a demostrar la vàlua de les solucions que ofereix amb tecnología pròpia cent per cent. La seva companyia compta amb una estructura fixa molt petita, però s’ajuda de molts professionals externs.

El responsable de MZN Ingeniería arriba acompanyat del seu pare a una taula rodona amb altres tres emprenedors tarragonins que serveix per tancar el cicle formatiu “Creació i gestió d’empreses” que ha organitzat Tarragona Impulsa, l’òrgan de l’ajuntament que treballa en l’àmbit de l’ocupació.

Mazón aconsella als seus interlocutors com tirar endavant un negoci a partir d’una idea que millora el que hi ha al mercat. En la mateixa línia es manifesta l’amo del negoci Oh Delicious and Coffee, un establiment instal·lat al carrer Sant Agustí que es dedicava inicialment a les “rosquillas” i que s’ha anat ampliant amb cafès, crèpes, gelats i batuts. Es van estrenar l’agost de l’any passat i la innovació del producte els ha ajudat a consolidar-se.

També es consolida Anna Vilarnau que ha refet la seva vida professional després de ser acomiadada de l’empresa on treballava. Ha obert dues línies de negoci, dues empreses: Verdophilus i Aqueron Control. La primera es dedica a la restauració de paisatges i la gestió de parcs, i la segona a fer controls de legionel·losi. Vilarnau apunta un detall interessant: de cada 100 trucades que fa, 10 li demanen un pressupost i només un acaba contractant els seus serveis.

Un altre perfil és el Jorge Ruiz, creador d’Arandipur, després d’algunes iniciatives fracassades i d’haver treballat a grans multinacionals. Ell, però, volia ser el seu propi empresari i ara es dedica a comercialitzar un plat de dutxa tou destinat a persones grans que volen continuar vivint a casa seva.

Il·lusió i innovació

És el testimoni de quatre persones que tenen il·lusió, formació, coneixen el seu àmbit professional i aporten innovació a les seves empreses. Jordi Càceres, tècnic de la Cambra de Comerç de Tarragona, els coneix des de fa temps, ha seguit les seves passes, els ha guiat en els seus plans de negoci i els considera un exemple a seguir.

En aquest temps de crisi aguda, l’emprenedoria és una via a seguir. I a Tarragona n’hi ha molts, d’emprenedors, que volen fer-se un forat. Necessiten conèixer experiències que han sortit prou bé, però també necessiten institucions, com l’Ajuntament i la Cambra de Comerç, que els ajudin i els orientin en aquesta nova aventura de la vida.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. […] A punt de tancar l’any més dur per als mitjans de comunicació de Tarragona, cal posar en valor les iniciatives endegades per companys professionals que han decidit arriscar i obrir nous canals. Aquests periodistes pertanyen a un cada cop més ampli perfil d’emprenedors que aquesta setmana hem descrit al FET A TARRAGONA a partir d’altres experiències viscudes i explicades en un acte de Tarragona Impulsa (veieu l’article: Experiències d’emprenedors tarragonins). […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here