23.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 24, 2024

Saül Garreta: “El Port es farà càrrec del pas soterrani”

Saül Garreta, president del Port de Tarragona. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

El Port de Tarragona vol assumir la competència per fer-se càrrec de la neteja, la seguretat i el manteniment del pas soterrani de la plaça dels Carros, un cop s’acordi una solució al problema endèmic de les escales mecàniques. Saül Garreta, president de l’Autoritat Portuària, ho té clar: “Aquell pas és la porta d’entrada als nostres espais i, per tant, som els primers interessats en fer-ne el manteniment”.

“som els més interessats en solucionar el problema de les escales mecàniques”

Declaracions de Garreta en una entrevista aquest dimecres a Ràdio Ciutat de Tarragona en resposta a les nombroses crítiques que generen les avaries permanents a les escales mecàniques i la falta de neteja i conservació de l’espai, i a l’article recent publicat al FET. “A tothom ens agrada tenir en bones condicions l’accés a casa nostra i, en bona lògica, al Port volem tenir l’entrada per la plaça dels Carros en les millors condicions possibles en il·luminació, neteja i seguretat”.

el port negocia amb ajuntament i adif

Les intencions del Port ja s’han fet arribar a l’Ajuntament de Tarragona, actualment amb la competència del pas soterrani. De fet, les dues institucions i Adif estan negociant una solució a mig termini per resoldre els problemes de mobilitat, que passarien per instal·lar-hi rampes. “Aviat anunciarem una proposta concreta, sense barreres arquitectòniques i sense escales que no funcionen“. De manera més immediata, el consistori invertirà 30.000 euros en arreglar les escales, segons va anunciar el regidor Xavier Puig.

concurs d’idees per millorar l’entorn de la seu institucional

La remodelació del pas soterrani estarà vinculada a la remodelació de l’entorn de la seu institucional del Port. Aquest mes es convocarà un concurs d’idees amb “l’objectiu d’afavorir el pas de vianants, pacificar el trànsit de vehicles i renaturalitzar espais” al voltant de les rotondes del port esportiu i la comandància naval. Això implicarà també la unió dels carrils bici del moll de Costa, l’escullera i el passeig marítim, actualment desconnectats.

En aquest procés de millores de tota la façana marítima del Port, Garreta també ha anunciat que Port Tarraco instal·larà les oficines a l’edifici de l’antiga duana, i ha confirmat que ens els propers mesos al Serrallo es faran unes pèrgoles per afavorir espais d’ombra i descans en primera línia de mar.

Tota l’entrevista la podeu recuperar aquí:

Entrevista amb Saül Garreta, president del Port de Tarragona

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here