18.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

Javier Sancho: “Volem reforçar el lideratge de Repsol a Tarragona”

Javier Sancho, director complex industrial de Repsol Tarragona. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

“Transformarem a fons el complex industrial de Tarragona perquè volem reforçar el lideratge de Repsol al polígon petroquímic”. Les paraules són de Javier Sancho, director de l’empresa a Tarragona, que aquest dilluns ha repassat a fons els projectes de futur de la companyia i que passen per un procés de reducció dràstica de les emissions de CO2.

el directiu de l’empresa parla d’una transformació a fons

En una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat, Sancho ha recordat el compromís de Repsol d’esdevenir el 2050 una empresa neutra d’emissions i que s’han marcat tot un seguit de fites a partir d’ara. “Volem millorar la competitivitat i disposar de prou recursos per autofinançar bona part de les inversions previstes els propers anys”, afirma.

El futur de Repsol i del conjunt del polígon petroquímic no està en entredit, ben al contrari, però “serà completament diferent, amb uns processos, matèries primeres, tamany i productes diferents“.

l’aturada de la tardor serà “la més gran de la història de la refineria”

En aquesta línia, l’1 d’octubre podrà començar “l’aturada programada més gran de la història de la refineria de Tarragona”. S’havia de fer aquesta primavera, però hi havia un “risc de desabastiment” i finalment s’ha ajornat a la tardor. El bloc més important d’unitats s’aturaran més de 50 dies i tota l’operació comportarà unes 900.000 hores de feina i dies punta amb 2.500 persones treballant alhora.

Javier Sancho valora la dimensió de l’aturada: “No només s’hi faran feines de manteniment, aprofitarem per invertir en les instal·lacions per reduir l’empremta de CO2 i reduir els consums energètics. Representa un punt molt important en el camí de descarbonització i sortirem de l’aturada amb una refineria més eficient, més fiable, més digital i amb una millor optimització de recursos”.

“estem produïnt a ple rendiment per l’alta demanda de combustibles”

De moment, avui totes les unitats de Repsol treballen a ple rendiment: “Hi ha una alta demanda europea de combustibles”, argument Sancho. “Estem amb uns nivells d’alta producció sostinguda des de fa mesos, però amb uns costos energètics més alts”, adverteix. Tot i el bon moment, però, diu que hi ha molta incertesa sobre el segon semestre d’aquest 2022.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra a Javier Sancho:

 

Sancho: “L’any 2050 serem una empresa neutra amb emissions de CO2”

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here