18.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

Cañagueral: “Totes les empreses de l’AEQT compliran uns nivells d’excel·lència en seguretat”

Ignasi Cañagueral, director de Dow Tarragona i president de l’AEQT. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

En un programa a tres anys vista, totes les empreses de l’AEQT hauran de complir uns “estàndards de seguretat en excel·lència, que van molt més enllà de la normativa europea”. El nou president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, Ignasi Cañagueral, ho deixa clar: “És una resposta contundent” del sector a l’accident d’Iqoxe de fa dos anys i mig. “Podem millorar en seguretat, implementant millors pràctiques i amb la  certificació d’un tercer que generarà més confiança“.

“és una resposta contundent” a l’accident d’iqoxe

Aquest tercer és una empresa externa que abans de final d’any farà les dues primeres proves a companyies del polígon químic a partir d’uns estàndards ja definits. L’any que ve seguirà amb les certificacions a la resta fins arribar a les 30 firmes associades. “Tothom ho veu clar i a les empreses que inicialment no compleixin aquests nivells, les ajudarem a assolir-los”.

una firma externa certificarà els estàndards de seguretat

Cañagueral n’ha parlat en una entrevista aquest dimecres al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat. El director del complex industrial de Dow Tarragona és el president de l’AEQT des de fa poques setmanes i es marca altres objectius, al marge de la seguretat: “Millorar en competitivitat i atraure noves inversions” a un territori que -diu- ha de ser “capdavanter”.

“el tercer fil avui donaria resposta al col·lapse de l’ap-7”

Tot i així, lamenta que continuïn “enquistats” temes pendents com les xarxes tancades o el tercer fil ferroviari: “La indústria necessita fets i infraestructura per exportar els nostres productes”, afirma, “i el tren donaria avui una resposta al col·lapse diari que pateix l’AP-7″.

En la mateixa entrevista, Cañagueral analitza la situació de Dow a Tarragona: les accions per reduir les emissions de CO2 i el pla cap a la neutralitat climàtica l’any 2050. Aquí la podeu escoltar íntegrament:

Cañagueral: “Hem aconseguit baixar 70.000 tones de CO2”

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here