13.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 4, 2024

El Serrallo en tres-centes pàgines

El llibre, d'una gran qualitat, es pot aquirir el preu de 30 euros
El llibre, d’una gran qualitat, es pot aquirir al preu de 30 euros

La sala d’actes del Museu del Port de Tarragona es va quedar petita aquest dimarts en la presentació del llibre ‘El Serrallo ahir i avui’. Pràcticament ningú no es va voler perdre un acte important pel barri. El llibre suposa plasmar sobre el paper, en poc més de 300 pàgines, la història recent del barri recuperada gràcies als seus veïns.

Aquest projecte, liderat per Mercè Toldrà, coordinadora del Museu del Port, va néixer fa un any, fent una crida als serrallencs a recuperar fotografies del barri. La crida va tenir una gran resposta, i més de 40 famílies hi van participar aportant més d’un miler de fotografies, que van formar part primer d’una exposició a l’estiu i ara són a les pàgines d’un llibre.

I no és un llibre qualsevol. És un llibre d’una acurada qualitat, amb imatges de gran format i textos que posen en valor la gent, les festes, el barri i, sobretot, la feina dels pescadors, tan al mar com a vora mar. Es poden trobar moltes imatges que demostren la gran vitalitat d’un barri que ha estat sempre en constant evolució. ‘Aquest llibre servirà per recuperar el patrimoni del Serrallo’, va explicar Mercè Toldrà. I que s’hagi fet gràcies als seus veïns té encara més mèrit.

Mercè Toldrà i Carme Pedrol comentant el llibre després de la presentació
Mercè Toldrà i Carme Pedrol comentant el llibre després de la presentació

En una tercera fase, el Port de Tarragona posarà en marxa el Museu del Pescador, amb l’objectiu de deixar un llegat permanent de l’essència del barri mariner. El 50% serrallenc del president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu, el va fer confiar cegament en un projecte on s’hi han implicat moltes persones amb una gran il·lusió.

El coordinador del servei de publicacions del Port, Quim Vendrell, va destacar que els textos intenten explicar que l’essència del barri mariner continuar intacta tot i el pas del temps i la transformació del Serrallo.

En acabar, eren molts els que es van sorprendre de la qualitat del llibre. No s’ho van perdre el president de la Confraria de Pescadors, Esteve Ortiz, el president dels veïns del Serrallo, Ferran Diago o l’històric pescador Pitu Mosquits. Tampoc s’ho va perdre Carme Pedrol, que explicava contenta que al llibre hi apareix una fotografia del seu pare.

El Port de Tarragona mostrava ahir orgullós el valor del llibre, que es convertirà a partir d’ara en el regal oficial per a les visites del port. Una bona manera de fer arribar el Serrallo arreu del món. La publicació també inclou textos en castellà i en anglès. Ja es pot trobar, al preu de 30 euros, al Museu del Port, a l’Arxiu del Port i a la botiga Cal Matias. Pot ser un bon regal per aquestes festes oi?

La sala d'actes el Museu del Port es va quedar petita per acollir la presentació del llibre
La sala d’actes el Museu del Port es va quedar petita per acollir la presentació del llibre
Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here