Advertisement Advertisement
20.2 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 6, 2023

Sacsejada a l’Associació Empresarial Química de Tarragona

Vista general del polígon petroquímic nord, instal·lat en un territori on conviu amb l'agricultura i el turisme
Vista general del polígon petroquímic nord, instal·lat en un territori on conviu amb l’agricultura i el turisme

L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) començarà el 2013 amb una sacsejada interna important. Per primera vegada, una persona completament aliena al sector, serà l’encarregada d’executar les directrius de l’entitat.

Una dona amb una trajèctoria política destacada, ex subdelegada del govern central a Tarragona i ex regidora a l’ajuntament de Reus, agafarà les regnes de l’AEQT a partir de l’1 de gener. Teresa Pallarès serà la nova cara i la nova gestora d’una associació que aspira a ser realment un “lobby”.

Pallarès serà la directora general de l’AEQT en substitució de Ramon Fontboté que ha estat al càrrec els darrers quatre anys i que ha tingut com a principal funció fer néixer el concepte de “clúster” de la química. Fontboté i el seu predecessor Javier Bort –el primer director general- són professionals que han tingut una llarga trajectòria al sector.

Ara, però, l’AEQT s’autoimposa un canvi radical nomenant Pallarès per a una feina que reclama una gran capacitat de gestió i de comunicació, i un profund coneixement del territori i de totes les seves administracions.

Teresa Pallarès, nova directora general AEQT (foto: notícies tgn)
Teresa Pallarès, nova directora general AEQT (foto: notícies tgn)

El perfil polític de Pallarès

Aquesta mini-revolució l’impulsa Joan Pedrerol, president de l’AEQT des de fa 10 mesos. Assegura que no li preocupa el perfil polític del PSC de la nova directora general, perquè en la seva anterior etapa va fer una gestió molt institucional i poc partidista.

Segons Pedrerol, l’AEQT necessita consolidar el “clúster” i donar-lo a conéixer fóra de Tarragona i per això cal una bona gestora, una professional amb habilitats comunicatives i que, a més, conegui amb detall el territori que envolta la química.  Pallarès tindrà un altre encàrrec: definir el pla estratègic de l’AEQT 2013-2016.

Ja fa setmanes que la imminent directora general de la patronal química es deixa veure en públic en diferents fòrums econòmics i segur que fóra dels focus ha començat a preparar la seva nova etapa professional. Algunes de les persones que l’han tractat asseguren que se la veu decidida i de gestió eficaç.

El seu nomenament ha causat sorpresa en diversos sectors polítics i econòmics, i no deixa de ser un risc pel  desconeixement que té del sector. Però també pot ser l’oportunitat definitiva per encetar una nova etapa de l’AEQT que li doni visibilitat i que la impulsi com a gran “lobby” del territori.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here