19.4 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 11, 2024

Es busca espai per a beatificació multitudinària

El bisbe auxiliar de Tarragona, Manuel Borràs, serà beatificat el pròxim mes d'octubre
El bisbe auxiliar de Tarragona, Manuel Borràs, serà beatificat el pròxim mes d’octubre

Un grup de persones busca localitzacions a Tarragona. S’analitzen diversos espais. Es necessita una avinguda àmplia, accessible i amb bona visibilitat. Si és possible, al costat d’un element històric i patrimonial de la ciutat.

No es tracta de preparar el rodatge d’una escena de pel·lícula o d’un espot publicitari. L’objectiu és trobar el millor indret de Tarragona per acollir un acte multitudinari. Un esdeveniment que pot ser dels més importants que visqui la ciutat en aquest 2013 a punt d’estrenar: la beatificació de 500 màrtirs de la guerra civil espanyola.

La cerimònia ja te data: diumenge 27 d’octubre. Els espais analitzats són diversos: l’avinguda Catalunya, en el tram més pròxim a la Muralla; la Rambla Francesc Macià, entre la plaça de la Generalitat i la plaça de les Corts Catalanes; el passeig marítim del Miracle, darrera l’amfiteatre… Es necessita una gran avinguda o passeig perquè s’esperen entre 30.000 i 40.000 persones.

L'arquebisbe Jaume Pujol serà l'amfitrió de la cerimònia
L’arquebisbe Jaume Pujol serà l’amfitrió de la cerimònia

Serà una de les beatificacions amb un major nombre de màrtirs que s’hauran celebrat mai en una única cerimònia: més de 500 religiosos, entre els quals hi ha el Bisbe auxiliar de Tarragona, Manuel Borràs Ferré, assassinat el 1936, i altres 146 companys de la demarcació. La resta pertanyen a altres diòcesis de l’estat espanyol.

Aquesta és una de les raons que han dut la Conferència Episcopal Espanyola a designar Tarragona com a seu de la cerimònia, després de la candidatura presentada per l’arquebisbe Jaume Pujol. El decret de beatificació el va aprovar Benet XVI el passat de mes de juny.

Les opinions de Rouco Varela

El secretari general i portaveu de la Conferència, Juan Antonio Martínez Camino, supervisarà l’organització d’un event que se celebrarà en ple debat sobre les relacions Catalunya-Espanya i el model educatiu català, dues qüestions sobre les quals no hi ha coincidència de criteris entre la cúpula eclesiàstica espanyola i els bisbes catalans.

El secretari general de la CEE, Juan A. Martínez Camino, s'encarrega de l'organització de l'acte
El secretari general de la CEE, Juan A. Martínez Camino, s’encarrega de l’organització de l’acte

El president de la Conferència Episcopal Espanyola i cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio Rouco Varela, ha insistit aquesta setmana en una entrevista al diari ABC en el seu criteri contrari a la immersió lingüística a l’escola catalana, i ha demanat a les famílies que resin per la unitat d’Espanya.

Quan arribi la beatificació d’aquí 10 mesos, quin haurà estat el camí recorregut per la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa que ha presentat el ministre Wert? En quin moment es trobarà el procés cap a la consulta del dret a decidir que impulsa el govern català? Quines seran les relacions polítiques entre els executius català i espanyol? Afectarà les relacions eclesiàstiques entre Madrid i Catalunya?

A l’espera de respostes, Martínez Camino ja ha visitat la ciutat per començar a preparar els detalls de l’organització de l’event amb l’arquebisbat de Tarragona. Aviat hauran de triar-hi l’espai i un cop decidit, posar en marxa tot l’engranatge necessari per fer front a un dels actes que es preveu més massius dels darrers anys a la ciutat: diuen que serà la beatificació més gran de la història.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here