25.6 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 12, 2024

En marxa l’última fase de remodelació de la TAP

Estat actual dels antics corrals de la plaça de toros de Tarragona. Al fons, edificacions del carrer Sevilla
Estat actual dels antics corrals de la plaça de toros de Tarragona. Al fons, edificacions del carrer Sevilla

De manera paral·lela al procés per adjudicar l’arrendament i explotació de la Tarraco Arena Plaça, que us hem explicat al FET A TARRAGONA, la Diputació ha posat en marxa l’última fase de remodelació del recinte.

El gran projecte de la TAP va començar amb la cobertura de la plaça amb una cúpula fixa i una altra de retràctil, i la construcció d’una nova graderia amb seients. La segona fase de les obres han suposat la seva climatització i enllumenat, i la urbanització exterior.

Ara, la Diputació de Tarragona ja ha engegat la tercera fase (i última), i ha obert el concurs per tirar endavant l’adequació de l’espai dels antics corrals. Es preveu un pressupost de 227.000 € i un període de quatre mesos per fer-hi les obres. El termini per presentar ofertes s’acaba a mitjan febrer.

L’ens provincial vol reaprofitar aquest espai de 800 metres quadrats, entre la plaça i els edificis del carrer Sevilla, per ser inclòs en la visita autoguiada i també per celebrar reunions lúdiques, ja que considera que l’entorn serà força singular. El projecte preveu fer una cobertura lleugera tèxtil i conservar els murs de separació dels espais que estaven destinats en el seu moment a amansir els braus.

La remodelació total del recinte, però, inclou la construcció entre els antics corrals i el pati de quadrilles d’un edifici destinat als serveis i oficines necessàries per a l’explotació de la TAP. Es tracta d’un equipament de 700 metres quadrats distribuïts en tres plantes.

Accés per escales des del carrer Jaume I a la torre de la TAP, símbol arquitectònic del recinte
Accés per escales des del carrer Jaume I a la torre de la TAP, símbol arquitectònic del recinte

 

La Diputació també contempla en la tercera fase de reformes la recreació de la capella, els torils i la infermeria de l’antiga plaça de toros, aprofitant els elements arquitectònics originals i el mobiliari conservat. Aquests elements formaran part del recorregut turístic que podran fer els visitants de la TAP.

Fer-la atractiva als visitants 

El plec de clàusules recomana un itinerari per la capella amb altars, imatges i bancs; els torils amb una exposició permanent; la infermeria tematitzada amb estris de l’antiga plaça; els corrals, l’accés a l’arena i la sortida per la botiga de records i la cafeteria. Precisament, per ubicar-hi aquests dos últims espais, es condicionarà el passadís perimetral i les sales que hi ha sota les grades.

Totes aquestes obres de la tercera i última fase de remodelació de la TAP s’aniran fent en els pròxims mesos, i la Diputació es compromet a que tinguin una incidència mínima sobre la programació d’esdeveniments que l’arrendatari organitzi.

Ara només fa falta tenir l’empresa disposada a gestionar el recinte i que la Diputació acabi de completar la reforma d’un equipament que està cridat, malgrat el moment econòmic actual, a ser la gran referència de les comarques tarragonines: una joia arquitectònica construïda el 1883, totalment remodelada amb 5.000 seients i una capacitat de fins a 11.000 persones.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Encara mes sorolls al TAP, els veïns estem farts de sorolls i desordres quan hi fan algun acte. Passarà el mateix que a la Plaça de la Font, que amb tant de soroll els veïns no poden ni dormir.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here