16 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 17, 2024

Botiga, cafeteria, restaurant i visites guiades a la TAP

La Diputació vol signat ben aviat el contracte d'arrendament i explotació de la TAP a càrrec d'una empresa privada
La Diputació vol signat ben aviat el contracte d’arrendament i explotació de la TAP a càrrec d’una empresa privada

Ha arribat l’hora de la Tarraco Arena Plaça. Després de l’últim Concurs de Castells a l’octubre i d’un concert solidari amb motiu de la Marató de TV3 a principis de desembre, la TAP no ha tornat a obrir les portes. El 2013 ha de ser l’any definitivament per “donar vida” a l’equipament més gran de la demarcació.

La Diputació de Tarragona, propietària del recinte, ha engegat la maquinària per concedir a una empresa privada l’arrendament i l’explotació de la TAP. El termini per presentar ofertes s’acaba aquest dijous 17 de gener, i l’obertura de pliques es farà una setmana després.

Cúpula de la TAP, l'element més espectacular del recinte
Cúpula de la TAP, l’element més espectacular del recinte

La Tarraco Arena Plaça està preparada per acollir esdeveniments esportius d’exhibició i competició; espectacles musicals i de circ; activitats culturals, gastronòmiques i relacionades amb la moda; fires i reunions d’empresa; i dinars i sopars de gran capacitat.

Restriccions de festes disco

El plec de clàusules de la Diputació inclou aspectes molt interessants: per exemple, limita al 20 % les activitats de discoteca (per evitar molèsties de soroll als veïns); proposa organitzar visites guiades  al recinte; i convida a l’arrendatari a ubicar-hi una botiga de records, una cafeteria i, fins i tot, un restaurant obert al públic en general.

La institució provincial ja ha previst un circuït de visites turístiques, amb audioguies en diversos idiomes, la projecció d’un film en 3D i un recorregut fins a l’arena de la plaça, des d’on es pot comprovar la magnitud de la cúpula i el disseny de les graderies amb els seients de colors.

També proposa destinar uns espais sota les grades a instal·lar-hi una botiga de productes propis i una cafeteria que estarien oberts en horari comercial i no només per als visitants. I el restaurant tindria un accés independent des del carrer Jaume I. Tot això són activitats que ajudarien a fer rendible l’explotació del recinte.

Imatge de la TAP, el 7 d'octubre de 2012, dia del Concurs de Castells de Tarragona
Imatge de la TAP, el 7 d’octubre de 2012, dia del Concurs de Castells de Tarragona

Dates intocables

La institució provincial es reserva algunes dates per a ús propi o de l’ajuntament: el Concurs de Castells, les festes de Sant Magí i Santa Tecla, i la celebració dels Jocs Mediterranis, entre el 30 de juny i el 9 de juliol de 2017.

Pel que fa a qüestions econòmiques, l’empresa que exploti la plaça haurà de pagar a la Diputació un mínim de 6.000 € més IVA mensuals d’arrendament. El contracte tindrà una durada de 10 anys, amb dues possibles pròrrogues de 5 anys cadascuna.

Vista general de la TAP, totalment coberta, des d'un edifici del carrer Sevilla
Vista general de la TAP, totalment coberta, des d’un edifici del carrer Sevilla

De les candidatures presentades, es valorarà especialment el contingut del programa d’activitats previstes i l’oferta econòmica. El procés de licitació ja està en marxa. Ara caldrà veure si hi ha empreses interessades en els criteris que marca la Diputació.

El moment és difícil per a tothom, també molt complicat en el món de l’explotació d’espectacles esportius, musicals, culturals i d’empresa. Però ara hi ha una opotunitat a la ciutat i a la província que no s’hauria de deixar córrer.

En joc hi ha que la TAP, l’equipament més gran de la demarcació, es quedi en un immens contenidor sense contingut.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here