12.7 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

Una Marató de rècord recorrerà Tarragona de ponent a llevant

La darrera prova es va fer al nombre amb la Mitja Marató, on van participar milers de corredors. (Foto: Patronat d'Esports)
La darrera prova es va fer al novembre amb la Mitja Marató, on van participar milers de corredors. (Foto: Patronat d’Esports)

Tarragona es posarà aquest diumenge bon calçat i roba adequada per córrer la Marató Costa Daurada Tarragona 2017. És la tercera edició de la prova però també és la primera vegada que els 42 quilòmetres de recorregut es fan pels carrers de la ciutat de Tarragona. Un gran repte organitzatiu amb Running Solutions i Juanan Fernández al capdavant, amb el suport i la complicitat del Port de Tarragona i l’Ajuntament.

La ciutat ja fa temps que està fent un gran esforç per convertir-se en l’epicentre del running i l’atletisme. De fet, Tarragona és l’única ciutat espanyola que té la cronologia atlètica correcta, és a dir, que organitza un seguit de proves per entrenar als corredors pel gran repte, la marató. Comença al setembre amb la peonada popular, després amb la cursa de 10 quilòmetres, continua al novembre amb la mitja i acaba aquest cap de setmana.

Rècord de participants

La MCD serà una prova de rècord amb més de 800 participants que intentaran completar tot el recorregut. Juanan Fernández destaca que molts dels corredors són tarragonins que debuten a la marató i que s’han entrenat prèviament a les altres proves atlètiques. Respecte a les anterior edicions, s’ha doblat el nombre de participants: n’hi ha més de la meitat de fora de la província, i corredors que venen de diversos punts del món (Colòmbia, França, Gran Bretanya, República Txeca) i de la geografia espanyola (Madrid, València, Saragossa).

Però perquè tot surti bé és necessari un gran aparell logístic, bona coordinació de tots els cossos de seguretat i la predisposició de més de 200 voluntaris. ‘Per una Tarragona olímpica, tenir aquest gruix de voluntaris és molt important’, explica Juanan Fernández.

L’orografia de la ciutat ha fet treballar molt als organitzadors, que han fet un gran esforç perquè la marató arribi a tota la ciutat, i és que per primera vegada una prova atlètica arribarà als barris de ponent i de llevant. Passarà per la pista d’atletisme de Campclar, pel centre de la ciutat i per la platja de l’Arrabassada entre d’altres. La prova sortirà a les 9 del matí del Port i obligarà a tallar carrers i carreteres durant una bona estona. Els menys agosarats podran participar a les cursa de 10 quilòmetres.

Tarragona, entre les millors de l’Estat

La Marató de Tarragona ja és la segona en importància de Catalunya i està entre les cinc millors de tot l’Estat. I tot gràcies al gran esforç i la bona feina de Running Solutions. ‘La Marató també ajudarà a dinamitzar turísticament la ciutat. Quin altre esdeveniment mou més de 3.000 persones un cap de setmana de gener?’, explica Juanan Fernández. I també cal destacar l’imporant retorn econòmic de 150.000 euros que tindrà la ciutat.

Tarragona viurà l’esperit de la prova durant tot el cap de setmana, amb activitats paral·leles organitzades per l’Ajuntament, Running Solutions i el Port de Tarragona. Si diumenge no sortiu a córrer, sortiu a animar als atletes! 

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here