11.6 C
Província de Tarragona
Dimarts, desembre 5, 2023

Mudança al Patronat Municipal de Turisme

La Llibreria de la Generalitat, tancada l'any passat, serà a partir d'ara el punt d'informació turística de la Part Alta (foto: Josep Ardila)
La Llibreria de la Generalitat, tancada l’any passat, serà a partir d’ara el punt d’informació turística de la Part Alta (foto: Josep Ardila)

Plànols, mapes, guies, tríptics, pòsters, marxandatge… Tot el material disponible s’ha ficat en capses i estan a punt per a la mudança. Un trasllat curt, de pocs metres. El recorregut va del pati de l’Antic Ajuntament a l’espai que va ocupar la Llibreria de la Generalitat.

En pocs dies, l’oficina d’informació del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona estrenarà ubicació. El material i el personal de l’oficina han començat la mudança i ocuparan una part dels baixos de l’immoble del carrer Major, a la vista de vianants i turistes.

La Llibreria de la Generalitat va tancar portes el 30 de juny de 2012 per les retallades pressupostàries. El local, de propietat municipal, estava buit des d’aleshores i ara s’aprofita el mes de gener per ocupar-lo amb el punt d’informació turística. Una millor ubicació, sense dubte, que ajudarà a oferir un millor servei a les persones que visiten Tarragona.

Altres mudances més endavant

El punt d’informació, però, no ocuparà tot l’espai de l’antiga Llibreria de la Generalitat. La intenció de l’ajuntament és traslladar-hi també el personal d’administració i gestió del patronat de turisme, que ara ocupa la primera planta de l’Antic Ajuntament.

La previsió és que l'Antic Ajuntament es destini completament a la Biblioteca - Hemeroteca Municipal i a la sala d'exposicions (foto: Josep Ardila)
La previsió és que l’Antic Ajuntament es destini completament a la Biblioteca – Hemeroteca Municipal i a la sala d’exposicions (foto: Josep Ardila)

I com si es tractés d’un joc de dòmino, la planta que quedarà lliure (al costat de la sala d’exposicions) serà ocupada per la Biblioteca – Hemeroteca Municipal que ara només disposa de les “golfes” de l’Antic Ajuntament. Per a aquesta segona i tercera mudança no hi ha un calendari concret, però es confia que no s’allargui gaire en el temps.

Resulta coherent i representa una millora disposar de l’antiga Llibreria de la Generalitat com a oficina de turisme i els serveis administratius del patronat. I resulta necessari i representarà una gran millora disposar de pràcticament tot l’Antic Ajuntament com a seu de la Biblioteca – Hemeroteca Municipal. Ara l’espai és reduït i poc funcional per als treballadors i usuaris. L’ampliació de les sales seria el millor regal que podria rebre aquest equipament pel seu 28è aniversari, el pròxim mes de setembre.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. El lloc ideal per la Biblioteca Hemeroteca de Tarragona és el Banc d’Espanya a la Rambla:cèntric,espaiós,lluminós,digne,senyorial,elegant.No hi ha d’anar cap restaurant.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here