25.4 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 22, 2024

La flama independentista de Tarragona

Més de 2000 persones es van aplegar al Camp de Mart el passat mes de setembre en l'acte més multitudinari organitzat per l'ANC a Tarragona
Més de 2000 persones es van aplegar al Camp de Mart el passat mes de setembre en l’acte més multitudinari organitzat per l’ANC a Tarragona

Tarragona encendrà la flama per la independència. Aquest és un dels principals objectius que es marca per aquest semestre l’Assemblea Nacional Catalana al Tarragonès. Seria a la plaça de la Font, en una data encara per concretar, en funció de la capacitat d’organització i de mobilització de voluntaris.

Els responsables locals de l’ANC volen seguir d’aquesta manera les passes d’altres ciutats com Vic i Reus que han celebrat aquesta festa amb l’encesa d’una gran estelada formada per milers d’espelmes. A la capital del Baix Camp (amb un govern de CiU i PP) es va encendre ara fa una setmana: 5.000 espelmes van formar una estelada de 28 metres de llargada per 19 d’amplada a la plaça del Mercadal.

A Tarragona, l’acte és tot un repte. L’encesa la volen fer a l’abril o el maig, un cop acabada la campanya de recollida de signatures a favor de l’adhesió de l’ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Ara, ja en són uns 600 els ajuntaments que formen part de l’entitat.

Encesa de la flama a Reus, el passat dissabte 12 de gener (foto: ANC)
Encesa de la flama a Reus, el passat dissabte 12 de gener (foto: ANC)

Suport d’altres entitats

La flama independentista reclama una organització prèvia considerable començant pels permisos municipals. Es creu que la plaça de la Font és el lloc idoni, tot i que la seva forma allargada perjudica l’impacte visual d’una gran estelada amb milers d’espelmes. També és molt important trobar un centenar llarg de voluntaris en altres entitats tarragonines per dur a terme l’encesa.

Amb aquest objectiu, l’ANC al Tarragonès celebra ara el seu primer any de vida. El seu coordinador, Albert Cortés, en fa un balanç molt positiu perquè han reunit unes 700 persones entre simpatitzants i membres de ple dret. Una xifra engrescadora, tenint en compte la composició sociològica de la ciutat.

Després de l’acte al Camp de Mart del 8 de setembre i de la gran manifestació de la Diada, l’ANC local ha seguit treballant amb l’organització de conferències sectorials i la instal·lació de paradetes cada cap de setmana en un recorregut itinerant: recullen signatures per l’adhesió a l’AMI i vénen material.

L’ANC i la Marató de Tarragona

I no desaprofiten cap acte multitudinari: per aquest diumenge 20 de gener preparen una gran pancarta a favor de l’estat propi i l’enlairament de moltes estelades coincidint amb la Marató Costa Daurada – Tarragona, que sortirà i arribarà al Moll de Costa. No hi ha cap intenció de pertorbar els corredors, només fer visible la reivindicació, igual que es va fer a la marató de Nova York.

Els de l’Assemblea volen animar els participants de dues curses de fons: la marató de Tarragona i la independència de Catalunya.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. Cal que tots els nacionalistes tarragonins anem a col-laborari,hem d’assolir el gran objectiu ,un més,per arribar a ser 1 nou Estat d’Europa.Salut i República Catalana Ja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here