25.6 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 12, 2024

El relleu a la Colla Jove, en mans de l’experiència

jove
Celebració de la Colla Jove durant les festes de Santa Tecla 2012 (foto: lavanguardia.com)

La decisió no és fàcil. Posar-se al capdavant de la Colla Jove de Tarragona té una alta càrrega de responsabilitat i unes altíssimes expectatives a complir. La feina feta per Jordi Sentís i el seu equip tècnic ha estat impecable. Han aconseguit els objectius fixats: s’han consolidat com a colla de nou, han implantat una metodologia de treball amb molt d’assaig, han portat a plaça castells de gamma extra i han descarregat el gran somni de la colla, el 5 de 9 amb folre.

Jordi Sentís ha explicat al Fet a Tarragona que ‘molta gent de la colla no es pensava que plegàvem sense tenir un nou equip format. El repte és molt important’. I és important no només per las aspiracions castelleres. També perquè ser cap de colla de la Jove, amb el nivell que això representa, es tradueix en moltes hores de dedicació i molts sacrificis personals, familiars i laborals.

Però una colla com la Jove no pot mostrar aquesta manca de lideratge. Cal que aviat surti un equip fort de gent amb ganes de tirar endavant. Això també és un repte per la pròpia colla, que ha d’assumir que el seu lideratge té un alt grau de responsabilitat. Prendre la decisió requereix d’un cert temps de meditació, però també d’un equip de gent que vulgui treballar per l’entitat.

El relleu, en marxa

Tot i que a la tercera assemblea celebrada aquest dissabte no es va presentar cap candidatura, un dels castellers més vetarans de la colla va exposar les seves aspiracions a ser el nou cap de colla. Es tracta de Jordi Olivan, que precisament al sopar de final de temporada de la Jove va ser nomenat Casteller de l’Any. Olivan i Colla Jove són pràcticament sinònims.

Un home vinculat als liles des de fa molts anys (és un dels membres fundadors) que ara té la valentia de formar un equip per posar-se’n al capdavant. Tot i que Olivan ja sap què és ser cap de colla. Va assumir aquest paper del 83 al 88. Amb ell la colla va descarregar el primer 4 de 8 l’any 84, el primer 2 de 7 i va carregar el pilar de sis diverses vegades.

‘Ja ha començat a fer contactes i a formar el seu equip’, explica Jordi Sentís, que marxa amb la satisfacció d’haver fet una bona feina. El trident Sentís-Crespo-Bordas ha portat la colla a un alt nivell, i substituir-los no és tasca fàcil. El repte que es presenta és important. Serà per aquest motiu que encara no s’ha consolidat un equip capaç de rellevar-los. Però al cap i a la fi, la colla és la gent que en forma part, i tot i que l’equip tècnic té un paper cabdal, si la gent de la colla no treballa, no serveix de res. Els de la Jove tenen ganes de seguir millorant i necessiten aviat un lideratge fort.

El nou equip tècnic ha de consolidar el nivell assolit, amb els castells de nou i els gamma extra. Però la colla demanarà, segurament, un pas més, que també s’haurà de treballar, i caldrà veure si finalment la Jove participa a la diada de Sant Fèlix a Vilafranca.

El proper 2 de febrer hi haurà una nova assemblea de la Jove de Tarragona. Sembla que serà la definitiva, i on Jordi Olivan presentarà la seva candidatura per dirigir la colla.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here