Advertisement
19.3 C
Província de Tarragona
Divendres, octubre 7, 2022

Adéu Salvador Arimany!

arimany

Era una gran persona. Tarragona, a banda de perdre un referent de la pastisseria i la restauració, ha perdut una gran persona. Aquest diumenge ha mort, als 82 anys, Salvador Arimany.

Poques presentacions li fan falta. Un home molt conegut a la ciutat, que serà sempre recordat per ser el creador d’un dels emblemes de Tarragona, les populars galetes Maginet. El seu nom va associat a la història de la restauració de la ciutat, amb l’emblemàtica cafeteria i restaurant Arimany, situada a la Rambla Nova durant més de tres dècades. L’Arimany va ser el centre de la vida política i social de la ciutat. Pel restaurant hi van passar moltes personalitats polítiques, com el mateix president Jordi Pujol o Adolfo Suárez.

El Salvador també serà recordat per un fet històric: la visita de Salvador Dalí a Tarragona. Ell va crear la tartaleta de Dalí, que li va oferir al pintor quan va venir l’any 1973. Quan l’any passat es va rememorar aquesta efemèride, escoltar el Salvador recordant aquell fet et posava la pell de gallina. El dia de la inauguració a l’auditori de Caixa Tarragona era la persona més feliç, acompanyat de la seva família. Ell era una de les veus del documental ‘Experiències amb Dalí’.

Ell sempre ha volgut ensenyar tot el que sabia, mai s’ha guardat res per a ell, i una prova d’això són els llibres de postres que ha publicat amb Arola Editors, un autèntic regal per gaudir del seu talent.

Les meves converses amb el Salvador Arimany sempre han tornat als seus orígens, l’Espluga de Francolí, on va néixer l’any 1931. La Conca de Barberà és també la meva terra, i això em va fer tenir una connexió especial amb ell. Sempre hem recordat la seva vida al poble, els seus inicis com a pastisser i la seva vinculació amb la comarca. M’apassionava escoltar les seves històries amb el Josep Gomis, amb qui tenia una gran relació d’amistat.

Aquest serà el record que m’emportaré del Salvador, un record que quedarà sempre present a la memòria col·lectiva de la ciutat. Una força abraçada senyor Arimany.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here