14.3 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

Disfressa d’Or: una fórmula que funciona

Imatge de la disfressa guanyadora (foto: Tarragona 2012)
Imatge de la disfressa guanyadora (foto: Tarragona 2012)

Un màxim de cinc persones a l’escenari, dos minuts de temps i un bon equip de música i d’il·luminació a la seva disposició. Aquestes són les condicions de què van disposar les 17 comparses participants a la Disfressa d’Or, el concurs a la millor disfressa individual del Carnaval de Tarragona, acte que aquest dijous va aplegar més de 3.000 persones al Recinte Firal del Palau de Congressos repartides en tres representacions consecutives.

La Disfressa d’Or fa cada any més mèrits per discutir a la Rua de l’Artesania la condició d’acte estrella del Carnaval de Tarragona. Mentre que en la gran desfilada de dissabte la participació multitudinària tornarà a ser l’element més destacat, les comparses centren aquí els esforços en perfecció la posada de la seva millor disfressa, la que normalment se situa dalt de la carrossa a la rua. El format atractiu de petites actuacions, l’alt nivell mitjà de les propostes presentades i la comoditat de gaudir de tot plegat en un espai tancat explica l’alta demanda d’entrades.

N’hi ha que en tenen prou en destacar la seva disfressa, com el preciós castell medieval que va valer el triomf als debutants Cromatic Fusion. En d’altres ocasions s’aposta per una posada en escena senzilla però captivadora, com el joc de llums amb què Aquí hi ha marro va presentar la seva recreació de la Xina imperial. Altres participants simplement van fer passar una gran estona al públic, com el simpàtic Golf Style del Grup Aerodance o la minirepresentació de El Rei Lleó a càrrec de La Unió. Precisament en la varietat de les proposes rau bona part de l’èxit d’aquest espectacle que ha consolidat una personalitat pròpia.

Com és habitual, abans del concurs el Rei Carnestoles i la Concubina, acompanyats dels seus sèquits, ofereixen un potent número de ball per escalfar l’ambient i demostrar que la ploma i la purpurina, ben utilitzades, permeten fer passar una gran estona. La Disfressa d’Or encara ha guanyat més amb la incorporació l’any passat d’un presentador, que dota l’acte de més solemnitat i, al mateix temps, frescor. El tarragoní Aleix Poblet va repetir amb èxit en aquest paper. De fet, Poblet ha substituït a qui durant molts anys havia estat veu en off de l’espectacle, Anna Mula, coneguda per la seva dedicació al Club Maginet, i que ahir va ser justament homenatjada.

L‘actor i director teatral Vicenç Cañón ha estat novament l’encarregat de coordinar artísticament l’espectacle, encaixant totes les peces i dirigint uns assajos que aquesta setmana s’han allargat fins a altes hores de la matinada. Han calgut moltes hores per confeccionar vestits, buscar les músiques escaients, assajar coreografies i fer que tot plegat tingui sentit dalt de l’escenari. Tots plegats, un any més, ho han aconseguit. Felicitats per la feina feta!

Les disset disfresses participans dalt de l'escenari. (foto: Tarragona 2012)
Les disset disfresses participans dalt de l’escenari. (foto: Tarragona 2012)
Jordi Suriñach
Jordi Suriñach
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Sense ànim de desmerèixer el guanyador i els participants, considero que estem caient, de fa anys, en una festa de massa “plomes”, lluny de la tradició mediterrània (bé sigui per la manca de sàtira, bé sigui per les temperatures que no són propícies a les plomes).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here