23.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 28, 2024

Tarragona, la fotografia i el fet casteller

Extracte de la imatge premiada als IPA Awards dels Estats Units. (foto David Oliete)
Extracte de la imatge premiada als IPA Awards dels Estats Units. (foto David Oliete)

La seva mirada fotogràfica és espectacular, d’una subtilesa sublim. Ningú fotografia els castells com ho fa ell, i per això ja ha aconseguit diversos premis. Parlem del tarragoní David Oliete, un home polifacètic, apassionat de la seva passió: la fotografia. I els castells són la nineta dels seus ulls. A les diades castelleres, l’Oliete sempre va de castell en castell, de pinya en pinya a buscar la millor instantània. I les fotografies no ens ensenyen quin castell està fent la colla, ens ensenyen el valor humà i l’esforç que hi ha al darrera.

Les espectaculars imatges del darrer Concurs de Castells de Tarragona així ho demostren. Fotografies de la pinya dels castells captades des de la cúpula de la Tarraco Arena Plaça, amb una perspectiva totalment diferent. Una de les imatges, la de la pinya de la Colla Vella al concurs, li ha valgut un premi internacional que servirà per exportar el fet casteller arreu del món. Es tracta d’un tercer premi als prestigiosos IPA Awards dels Estats Units a la categoria One Shot-Spaces. Serà una de les imatges que s’exposaran a Los Angeles en una exposició conjunta a l’abril.

I aquesta no és la primera vegada que Oliete exporta els castells fora de Catalunya. El video ‘Som Castells’ va aconseguir un reconeixement en un festival internacional de cinema a Corea. Un video gravat a Tarragona l’any 2011 durant la diada del primer diumenge de festes, i que explica a la perfecció què són els castells i com els vivim.

I si doneu un cop d’ull a la seva pàgina web, veureu que no només els castells són la seva passió. També ho són els viatges. Sempre que en fa un, tornar amb desenes de projectes i idees al cap i milers de fotografies a la targeta de la càmera. Les imatges dels seus viatges al Marroc o el Nepal són espectaculars, no us les perdeu.

El David Oliete sempre podrà dir que, gràcies a ell, els castells són una mica més internacionals. Que gràcies a la seva feina, en algun lloc del món més enllà de casa nostra descobriran què són els castells. Que gràcies a ell Tarragona projecta una imatge internacional a través dels castells. Una molta bona manera d’ensenyar la ciutat al món. Felicitats Oliete!

Aquestes són algunes de les fotografies de castells del David Oliete:

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here