11.3 C
Província de Tarragona
Dissabte, febrer 24, 2024

El 2013 de Tarragona 2017

La piscina de Camp Clar servirà per als entrenaments dels nadadors que participaran als Jocs de Mediterranis 2017 i estarà unida a la nova piscina descoberta
La piscina de Camp Clar servirà per als entrenaments dels nadadors que participaran als Jocs de Mediterranis 2017 i estarà unida a la nova piscina descoberta

El Mundial de Natació que se celebrarà a Barcelona el pròxim estiu, del 19 juliol al 4 agost, serà de molta utilitat pels organitzadors dels Jocs Mediterranis. Els responsables de Tarragona 2017 aprofitaran aquesta cita esportiva internacional de primer nivell per observar el funcionament de les instal·lacions i tots els detalls relacionats amb la logística. Es tracta d’aprendre, des de dins, dels errors o mancances que s’hi puguin detectar.

Imatge gràfica del Mundial de Natació del pròxim estiu
Imatge gràfica del Mundial de Natació del pròxim estiu

De fet, el director general dels Jocs de 2017, Ramon Cuadrat, ja ha pogut comprovar l’organització del Mundial d’Handbol que s’ha celebrat el passat mes de gener, ha contactat amb els organitzadors i ha analitzat les prestacions d’equipaments com el Palau Sant Jordi, on es van jugar partits de la fase final i la pròpia final del campionat.

Tarragona també anirà a Mersin, la ciutat turca que acollirà els Jocs Mediterranis de 2013, entre el 24 de juny i el 3 de juliol. En aquest cas, però, es tractarà més d’una visita institucional i de relacions públiques amb els estaments internacionals. La intenció és viatjar-hi uns quinze dies abans dels Jocs per analitzar tots els mecanismes i preparatius d’última hora.

Afecta Madrid 2020? 

Al setembre caldrà estar pendent de la decisió del Comitè Olímpic Internacional a l’hora de designar la ciutat dels Jocs Olímpics de 2020. L’elecció de Madrid afavoriria o perjudicaria els interessos de Tarragona 2017? Segons Cuadrat, seria un punt positiu perquè les administracions no tindrien cap excusa per demorar o negar les inversions previstes aquí.

En els terranys a tocar de l'actual zona esportiva de Camp Clar es construirà el centre aquàtic i el palau d'esports, principals equipaments necessaris per als Jocs
En els terranys a tocar de l’actual zona esportiva de Camp Clar es construirà el centre aquàtic i el palau d’esports, principals equipaments necessaris per als Jocs

L’escassetat de diners, fins ara, no preocupa la direcció dels Jocs Mediterranis. Aquest any n’hi ha prou amb un pressupost de 120.000 euros. L’estructura és la mínima, amb tres direccions d’àrea (Corporativa, Serveis i Operacions, Administració i Finances). Ramon Pallejà, expert en la gestió d’esdeveniments i equipaments esportius des de Barcelona 92, i Teresa Fuster, exgimnasta campiona del món, són les dues persones amb més pes actualment dins de l’organització, a banda de Ramon Cuadrat.

Planificació allotjament i instal·lacions

El més urgent d’aquest primer trimestre de 2013 és decidir què fer amb l’allotjament dels esportistes durant els quinze dies dels Jocs. I en els propers mesos s’hauran de dissenyar els tres nous equipaments i tenir-ne a punt els projectes executius: una piscina descoberta de 50 metres i amb capacitat per a 3000 espectadors; un palau d’esports amb 5000 localitats (els dos equipaments a Camp Clar); i un pavelló als terrenys del Sant Jordi.

La construcció de les instal·lacions i la reforma de les ja exitents s’hauria de fer entre finals de 2014 i mitjans de 2016, de tal manera que un any abans dels Jocs s’hi poguessin organitzar competicions oficials per comprovar la qualitat dels recintes.

De moment, però, aquest any toca aprendre, analitzar, explicar-se, buscar complicitats i preparar-se. Falten 52 mesos.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here