9.3 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Felip Puig “remena” l’Olla als botiguers tarragonins

El conseller Felip Puig, acompanyat per Miquel Ferrús (comerciants Flix), Ferran Milà (botiguers Tarragona), Miquel Àngel Fraile, secr. gral. Confederació Comerç Catalunya i Agustí Figueres, secr. gral. CECOSET (foto: Sergi Albarran)
El conseller Felip Puig, acompanyat per Miquel Ferrús (comerciants Flix), Ferran Milà (botiguers Tarragona), Miquel Àngel Fraile, secr. gral. Confederació Comerç Catalunya i Agustí Figueres, secr. gral. CECOSET (foto: Sergi Albarran)

Felip Puig és un brillant orador, un polític en estat pur, d’aquells que sap una mica de tot i alhora no coneix res en profunditat. Amb un discurs fluïd que agradarà molt, bastant, poc o gens. Un enginyer que s’expressa de manera clara i amb arguments sòlids, després de tants anys al Govern, al Parlament i al partit (CDC).

Felip Puig és molt amic dels seus amics i, com explicàvem fa unes setmanes al FET A TARRAGONA, entre els seus millors amics cal comptar amb Joan Aregio. Aquesta relació tant estreta ha facilitat que l’actual Conseller d’Empresa i Ocupació participés aquest dijous en un sopar amb comerciants tarragonins a La Puda.

Directe al gra i sense preàmbuls, Puig mira Aregio (actual director general del SOC) i explica als botiguers que, per damunt de les queixes del sector, la gran prioritat del govern és lluitar contra la destrucció de llocs de treball i promoure l’ocupació.

Clar i contundent 

Sense matisos, afirma que el 2013 serà un any molt difícil. Sense embuts, diu que el model de comerç urbà és bo. Sense contemplacions, avisa que serà “combatiu” i aguantarà “fins al final” el que qualifica d’”atacs ferotges” del govern espanyol en matèria comercial.

El conseller explica que CiU presentarà la setmana vinent una proposició de llei al Parlament sobre horaris comercials i rebaixes per “refixar la legalitat” i evitar “inseguretat jurídica”, després de la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre l’actual normativa catalana.

Ferran Milà lliura al conseller un quadre de l'artista tarragoní Pere Joan Salas, al final del sopar d'aquest dijous (foto: Sergi Albarran)
Ferran Milà lliura al conseller un quadre de l’artista tarragoní Pere Joan Salas, al final del sopar d’aquest dijous (foto: Sergi Albarran)

Puig “predica” als botiguers amb tanta passió el seu ideari polític (economia, infraestructures, comerç, transició nacional) que després del sopar, el col·loqui només ens deixa algunes intervencions com les de Francesc Bustos (El Negrito i La Negrita) i Albert Ribot (Mercat Cantral).

Del projecte del Mercat, el conseller reconeix que li falten dades. Del nou impost a les grans superficies, assegura que han recaptat vuit milions d’euros en dos mesos. I de la petició d’un major control als establiments regentats per xinesos o altres nacionalitats, argumenta que al govern li falten competències.

Comerç i ciutat. Política i pais

En l’àmbit polític, la visita de Puig va mobilitzar tots els quadres convergents al partit i a les institucions: Quim Nin, Josep Andreu, Jordi Jané, Fede Adan, Victòria Forns, Joan Basora, Josep Maria Cruset i un llarg etcètera. El govern municipal del PSC va tenir la representació dels regidors Javier Villamayor i Patrícia Antón (desplaçats incomprensiblement a una taula lateral). I la Cambra, la CEPTA i la Confederació del Comerç van enviar els seus màxims responsables.

Era el sopar del col·lectiu l’Olla que, promogut per Ferran Milà, des de fa dos anys es troba habitualment per parlar del comerç i de la ciutat. Ahir, però, amb Felip Puig es va parlar més de política i de pais.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here