17.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 14, 2024

Brillant Pere Arquillué a l’estrena del Teatre Tarragona

Imatge del Teatre Tarragona ple a l'inici de l'espectacle. (Foto: Montse Riera/ Tarragona 2012)
Imatge del Teatre Tarragona ple a l’inici de l’espectacle. (Foto: Montse Riera/ Tarragona 2012)

Era l’estrena més esperada, la posada de llarg del Teatre Tarragona amb una bèstia de l’escena catalana dalt de l’escenari. Les expectatives eren altes i es van complir fil per randa. L’estrena de la temporada teatral de Tarragona va entusiasmar als 700 espectadors que van omplir el teatre per veure Cyrano de Bergerac.

Pràcticament ningú s’ho va voler perdre. Els que havien fet hores i hores de cua per aconseguir les entrades, al sortir feien cara de satisfets, pensant que havia valgut la pena les hores d’espera. També va estar a l’estrena l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i la regidora de cultura, Carme Crespo.

Ja des de la porta es respirava l’esperit del teatre. Actors dels grups tarragonins Tornavís Teatre i Vis de Vanadi i la música de la Cobla de Ministrers van amenitzar l’entrada dels espectadors vestits d’època, transportant a la gent al context històric de l’obra.

Ja dins del teatre, i asseguts els espectadors a les seves butaques, els actors tarragonins van pujar a l’escenari i van fer una entrada triunfal amb els actors de l’espectacle. Una barreja de ficció i realitat que es va acabar amb una fotografia conjunta de tota la platea, expectant per veure l’Arquillué darrere el nas del Cyrano.

Arquillué, una bèstia dalt de l’escenari

I no va defraudar. El domini de l’escena de Pere Arquillué és sublim, perfecte. No deixa marge a les crítiques. Més de dues hores parlant en vers i fent rima amb cada una de les seves paraules. Una obra carregada de passió, de valentia, d’amor, d’heroïcitat, de passió. Amb un senzill decorat, els actors transporten al públic fins a un teatre, a una pastisseria, a la guerra i fins i tot a un convent.

El gran escenari del Teatre Tarragona es va quedar petit per Pere Arquillué, que el va omplir fins dalt amb el seu domini de l’escena i la paraula. Amunt i avall de l’escenari, sense parar ni un moment, posant la mateixa passió al darrere segon que al primer de l’espectacle. Quan acaba l’obra, veus que darrere d’aquell home malcarat, arrogant, cregut i punyent, hi ha un home embogit d’amor, que utilitza la paraula per enamorar la seva estimada. També hi ha moments per l’humor i les bromes sobre el seu gros nas. Gairebé trenta anys després de veure Cyrano dalt dels escenaris encarnat per Josep Maria Flotats, ara ha estat Pere Arquillué qui s’ha posat a la seva pell i ho ha brodat.

L’espectacle va acabar amb una llarga ovació del públic del Tarragona, cap a un Cyrano de Bergerac enorme i que va convertir l’estrena del teatre en un gran dia per la ciutat. Que Arquillué hagi estat l’encarregat de donar el tret de sortida a la temporada teatral ha estat un gran encert, que va deixar entusiasmats als tarragonins.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here