25.4 C
Província de Tarragona
Dijous, maig 30, 2024

La TAP, macrodiscoteca per un dia

La Tarraco Arena Plaça acollirà aquest dijous a la nit una macrofesta universitària. És el segon any consecutiu que se celebra una activitat d'aquestes característiques
La Tarraco Arena Plaça acollirà aquest dijous a la nit una macrofesta universitària. És el segon any consecutiu que se celebra una activitat d’aquestes característiques

La Tarraco Arena Plaça (TAP) acollirà aquest dijous per segon any consecutiu una macrofesta universitària. Els organitzadors preveuen l’assistència d’uns 6000 joves estudiants procedents de totes les facultats de la URV. Prometen preus populars, cinc disc jockeys a l’escenari, “música d’infart” i la gravació del HARLEM SHAKE universitari més gran del món.

Aquesta festa serà el primer acte públic a la TAP, després que la Diputació (propietària del recinte) anunciés que la gestió de la plaça anirà a càrrec, durant els pròxims 10 anys, de l’empresa APIC. Aquesta companyia pertany al grup que gestiona la plaça de toros de Las Arenas, a Barcelona, centre comercial i d’oci.

De les moltes possibilitats de la TAP tothom n’ha parlat. S’hi poden organitzar esdeveniments esportius, fires, concerts, festes populars, activitats socials i culturals, sopars i còctels, a més del tradicional Concurs de Castells.

Disco a partir de les dotze de la nit 

Però la “nova etapa” del recinte arrenca amb una gran discoteca, la “macrofesta universitària més gran de Catalunya”, tal com diuen els promotors. Una activitat amb gran impacte sonor, que arrencarà a la mitjanit i es pot allargar fins a les sis de la matinada de divendres.

Teòricament, un grup d’estudiants són els encarregats d’organitzar la festa. Però en realitat al darrera hi ha l’emissora de ràdio Loca FM, igual que l’any passat, que compta amb el patrocini d’empreses importants en l’àmbit de les begudes i l’oci nocturn.

Imatge de la festa de l'any passat a la TAP (foto:www.macrofestauniversitaria.com)
Imatge de la festa de l’any passat a la TAP (foto:www.macrofestauniversitaria.com)

A favor i en contra

La Diputació ha de llogar la TAP a unes empreses que faran negoci muntant una festa multitudinària per a joves? És convenient destinar aquest recinte magnífic i “nou de trinca” a activitats que requereixen mesures especials de seguretat i control d’accés i, probablement, provocaran les denúncies dels veïns pel soroll?

 

Veiem-ho, però, des d’un altre punt de vista: la TAP és, de llarg, el recinte més gran en capacitat de les comarques de Tarragona i, per tant, se l’ha de treure el màxim rendiment. La Diputació s’ha gastat més de 25 milions d’euros en remodelar una antiga plaça de toros en un equipament modern, funcional, amb una cúpula espectacular…perquè la ciutat i la demarcació puguin gaudir-ne.

Un dilema 

Què hi hem de fer? La Diputació ha de vetar determinades activitats per “molestes”? La Diputació ha de tenir màniga ampla a l’empresa gestora perquè organitzi a la TAP la màxima quantitat possible d’events? Un dilema complicat per a unes institucions públiques que encara tenen molt recent l’experiència tràgica del Madrid Arena.

A partir d’ara, la TAP espera amb ganes poder acollir milers de tarragonins en esdeveniments culturals, festius i esportius de tota mena. L’èxit de la plaça (encara que sigui relatiu al principi) serà l’èxit de Tarragona. No ens podem permetre malbaratar una inversió tan gran i un equipament que ha de ser la referència del sud del pais.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. Planyo els pobres veïns. El soroll perjudica seriosament la salut, i els polítics ens castiguen amb una gran contaminació acústica. Soroll i alcohol per als joves, ja que no hi ha feina però sí calerons per gastar.

  2. Molt bona la descripció i anàlisis tipus DAFO que fas Ricard per tal d’enraonar plegats i intentar trobar un punt d’equilibri tenint en compte totes les variables/agents que participen.

    Però crec que hem de donar un vot de confiança a la nova gestió. Mirem que programen i que fan durant un any els nous gestors.

    I després fem un balanç dels punts de millora, si es dóna el cas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here