24.1 C
Província de Tarragona
Dijous, maig 30, 2024

El Teatre Ganyotes s’apunta al micromecenatge

Fa uns mesos, al Fet a Tarragona vam parlar dels 20 anys del Teatre Ganyotes i del projectes que estaven preparant. Ara ja s’acosta la data i els preparatius són cada dia més intensos. Els nois i noies del Club Vaixell que fan teatre fa anys que treballen en l’espectacle 3/4 de Circ, una obra basada en la disciplina del circ social que va més enllà d’una simple obra de teatre. Es un espectacle multidisciplinar que combina el circ amb el teatre musical.

El grup de teatre el formen una quarantena de persones amb diferents discapacitats psíquiques, i tenen moltes ganes de pujar a l’escenari per demostrar la feina intensa d’anys d’assaig. L’espectacle s’estrenarà el 12 de maig al Teatre Metropol en el marc del festival Eclèctic. Però per fer-ho necessiten ajuda.

En un context de crisi com l’actual, entitats socials pateixen les dures retallades de les administracions, i s’han de buscar la vida per poder tirar endavant els seus projectes tot i les adversitats. El que està fent el Teare Ganyotes n’és un clar exemple. A través de la plataforma de micromecenatge Verkami, han llençat una campanya per recollir 2.500 euros. Semblen pocs diners, però molt necessaris per tirar endavant el projecte.

Aportacions per a totes les butxaques

Amb aquesta quantitat econòmica podran pagar vestuaris, confecció dels vestits, decorat, material específic de circ, material de difusió, entre altres despeses derivades d’una estrena teatral. Les aportacions que es poden fer són aptes per a totes les butxaques. Des de 5 euros fins a 500. Depenent de l’aportació feta pel mecenes, s’aconsegueixen diferents coses a canvi, com ara una samarreta, el nom al mural que hi haurà al teatre el dia de l’estrena o un dvd de l’obra. Cada petita aportació és necessària per arribar als 2.500 euros desitjats. De moment ja n’han aconseguit més de mil.

És fàcil oi? I també molt gratificant. Amb pocs diners estàs cotribuint a fer gran un projecte il·lusionant que ajuda a persones amb discapacitat a ser més lliures gràcies a les arts escèniques. Com ens va explicar fa uns mesos la seva responsable, Leo Robles, ‘el més gratificant de tot plegat és veure l’entusiasme i l’energia que hi posen’. Enguany compleixen 20 anys i de quina millora manera es podria celebrar que estrenant un nou espectacle dalt de l’escenari. Ho fem possible?

DSC_0668

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here