22 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 2, 2022

BASF s’emporta a Alemanya talent del Comte de Rius

El primer a l'esquerra és Francesc Roca, director de l'IES Comte de Rius. Al centre, la consellera Irene Rigau. I el primer per la dreta és Joan M. Garcia Girona, director del centre de producció de BASF a La Canonja (foto: Govern)
El primer a l’esquerra és Francesc Roca, director de l’IES Comte de Rius. Al centre, la consellera Irene Rigau. I el primer per la dreta és Joan M. Garcia Girona, director del centre de producció de BASF a La Canonja (foto: Govern)

Irene Rigau i Francesc Roca es coneixen prou bé. La consellera d’Ensenyament i el director de l’IES Comte de Rius han tingut l’oportunitat d’analitzar en diverses ocasions la realitat i el potencial de la Formació Professional. I en el termini d’un mes i mig, la Generalitat ha signat dos convenis de col·laboració amb la indústria química que tenen com a protagonista el centre educatiu tarragoní.

A finals de febrer, la consellera Rigau i el director de Repsol a Tarragona, Joan Pedrerol, es comprometien amb un acord pel qual 60 alumnes de l’IES Comte de Rius participaran de la modalitat FP dual que els obre les portes al món laboral. De fet, Repsol te previst cobrir més de 250 vacants en els pròxims anys amb alumnes procedents d’aquests cursos que combinen la teoria i la pràctica.

Un acord pioner amb BASF 

Aquesta setmana, la consellera s’ha tornat a trobar amb Francesc Roca per un altre bon motiu. L’IES Comte de Rius és protagonista del primer conveni de FP dual que se signa a Catalunya amb caràcter transnacional. L’han signat la Generalitat i l’empresa BASF, de tal manera que una vintena d’alumnes rebran una part de la formació a la planta d’aquesta companyia a Alemanya.

Moment de la signatura del conveni pioner de FP dual transnacional, signat entre la Generalitat i BASF (foto: Govern Catalunya)
Moment de la signatura del conveni pioner de FP dual transnacional, signat entre la Generalitat i BASF (foto: Govern Catalunya)

Per primera vegada, estudiants tarragonins d’FP es formaran a l’estranger. Les condicions que ofereix BASF són molt atractives: classes d’alemany a l’estiu, pràctiques a la factoria de Tarragona i una estada de sis mesos a Ludwigshafen amb un contracte de treball temporal. La companyia es farà càrrec de les classes d’alemany i de l’allotjament i la manutenció a Alemanya.

Oportunitats laborals 

Els alumnes que acabin el període de formació seran Tècnics Superiors en Química Industrial i podran optar a un lloc de treball a la seu central de BASF. La primera promoció que farà aquest cicle arrencarà el pròxim curs 2013-2014 i els estudiants interessats poden presentar els seus currículums fins a finals de maig.

El conveni demostra la vitalitat i la fortalesa de la Formació Professional i dels centres que imparteixen aquests estudis a la ciutat. Però també revela l’interès creixent dels directors dels centres de producció industrial a Tarragona, com ara Joan Maria Garcia Girona (BASF), per incorporar a les seves empreses joves d’aquí molt ben formats.

Una convergència de sensibilitats i bona gestió de centres de formació i empreses que acaben donant grans resultats i fets positius en un moment de tantes incerteses. L’IES Comte de Rius, “un centre emblemàtic del pais”, segons la consellera, continua sumant amics.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here