8.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Les imatges de la Tarragona de tot un segle

Jaume Benages, Josep M. Sabaté Bosch i Pitu Rovira en la presentació del llibre "Tarragona Panoràmica"
Jaume Benages, Josep M. Sabaté Bosch i Pitu Rovira en la presentació del llibre “Tarragona Panoràmica”

Jaume Benages té vocació de col·lecionista. Ha dedicat tota la seva vida a la numismàtica, ha publicat diversos llibres sobre el món de les monedes i ha tingut una botiga especialitzada a la Rambla. Però també per afició, Benages ha col·lecionat més de 3.000 postals.

Al costat d’un altre Jaume, el doctor Fontanet, publiquen ara el llibre Tarragona Panoràmica, de l’editoral Efadós, un recull d’un centenar d’imatges a partir del 1865. Un recorregut per la història gràfica de la ciutat durant un segle, que inclou 26 làmines desplegables amb imatges espectaculars.

Són postals diferents als que ja van publicar a l’Abans de Tarragona el 2011, una altre iniciativa de la mateixa editorial, que ara els ha encarregat aquest nou llibre, amb el pròleg i la presentació del cronista Josep M. Sabaté Bosch i textos dels propis autors.

Llibres de qualitat 

Tarragona se suma així a la col·lecció Panoràmica que dedica altres publicacions a Barcelona, Girona, la Costa Brava i un global de tot Catalunya. És un d’aquells llibres de regal que agradarà molt els tarragonins.

 llibre tgn panoràmica

L’acte de presentació es feia aquest dimecres a la Llibreria La Capona, amb l’amfitrió Pitu Rovira, el cronista Sabaté Bosch, el numismàtic Benages, i l’absència del doctor Fontanet, “justificada” per un viatge de plaer de jubilat.

Comprar i gaudir del llibre és una manera d’”estimar Tarragona mirant enrera”, per utilitzar les paraules del cronista i historiador. Una forma d’admirar la ciutat de fa 80, 100 o 120 anys a partir d’unes imatges “que no menteixen, diuen la veritat”.

Tarragona Panoràmica ensenya com es vivia a finals del segle XIX i la primera meitat del segle XX, història viva i autèntica de la ciutat. Un gran treball dels autors i una feina molt acurada per part de l’editorial que dónen com a resultat una publicació de qualitat i molt recomanable. Pot ser el llibre de Tarragona aquest Sant Jordi.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here