20.8 C
Província de Tarragona
Dimecres, maig 22, 2024

Anar fent boca…de tapes!

Joan Bosch i el seu equip en un moment del show cooking d'aquest dijous a la Llotja de peix del Serrallo (foto: Cambra Comerç)
Joan Bosch i el seu equip en un moment del show cooking d’aquest dijous a la Llotja de peix del Serrallo (foto: Cambra Comerç)

Obrint la gana, creant expectativa… Tarragona de Tapes també es consolida com una de les iniciatives que millor es promociona. A més de l’èxit de la fórmula encetada fa cinc anys i de la millora progressiva de la seva qualitat, el certamen sap innovar en cada edició i “fabricar” un ambient favorable entre els tarragonins.

El show cooking ofert aquest dijous pel xef Joan Bosch, una Estrella Michelin, és una prova d’aquesta manera d’anar fent boca, prèvia a l’inici del concurs i ruta de tapes de la ciutat. L’escenari escollit, com l’any passat, és la llotja de peix. La cinta que transporta les caixes amb les captures de les barques es transforma per un dia en una improvisada cuina.

Vista general de la llotja amb un públic que seguia amb interès l'elaboració de les tapes
Vista general de la llotja amb un públic que seguia amb interès l’elaboració de les tapes

Bosch defensa els productes del territori i explica al públic el procediment per elaborar cada tapa. Mentrestant, el seu equip treballa amb delicadesa tots els ingredients i completa una recepta a ritme de cinc minuts cadascuna: una tapa amb sípia, una altra amb gamba de Tarragona, una amb seitó i vieira, una amb escamarlans… Totes molt ben elaborades i amb una presentació exquisita.

Una classe de cuina

Entre els públic hi ha restauradors, representants institucionals, veïns del Serrallo i aficionats a la cuina. Dues dones prenen apunts i no deixen de mirar la pantalla gegant on s’observen els detalls en l’elaboració del plats.

Abans del show, el president de la Confraria, Esteve Ortiz, convida els assistents a consumir peix de Tarragona, i l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros recorda que el certamen d’aquí és el pioner de Catalunya.

L'alcalde, el president de la Cambra i el subdelegat del govern central segueixen atentament les explicacions de Joan Bosch
L’alcalde, el president de la Cambra i el subdelegat del govern central segueixen atentament les explicacions de Joan Bosch

Un Tarragona de Tapes que, segons el president de la Cambra de Comerç, Albert Abelló, “és la major concentració de colesterol del món”. I en un to més seriós, Abelló remarca la dificultat a l’hora de seleccionar les 40 tapes per la seva qualitat i lamenta que alguns restaurants se n’hagin quedat fóra.

El certamen, com dèiem fa uns dies al FET A TARRAGONA, és un exemple de dinamisme del sector. Una iniciativa que sap combatre la crisi, el baix consum i el pessimisme dels ciutadans amb una oferta original i temptadora, i la professionalitat dels establiments. Però encara haurem d’esperar uns dies, fins el pròxim dijous 25.  Bones tapes!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here