17.9 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 17, 2024

Karaoke de set llengües al Metropol

Ballesteros i Cepero segueixen des de primera fila del Metropol les actuacions dels alumnes i professors de l'EOI Tarragona (foto: Tere Ortega)
Ballesteros i Cepero segueixen des de primera fila del Metropol les actuacions dels alumnes i professors de l’EOI Tarragona (foto: Tere Ortega)

Una de les cançons mítiques de la banda The Police és Every breath you take. Ahir es va cantar a l’escenari del Metropol, però en set llengües diferents. No parlem de set versions, sinó de la interpretació d’una única cançó amb fragments intercalats d’anglès, català, castellà, alemany, francès, rus i àrab.

Aquest va ser un dels moments estel·lars del concert multilingüe amb format de karaoke que va organitzar l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona per celebrar el seu 25è aniversari. A la platea, més de 300 alumnes i professors del centre (molts amb la samarreta conmemorativa) que van cantar, ballar i aplaudir amb ganes totes les actuacions.

La parella d’animadors 

Situem-nos: a l’escenari del teatre, una pantalla projecta les lletres de les peces musicals perquè tothom les pugui cantar. Un professor d’anglès fa de conductor de l’acte, toca la guitarra i canta. Surt amb una companya professora, també d’anglès, i arrenquen forts versionant Katrina and the Waves i un d’aquells temes que gairebé tothom ha ballat a les discoteques.

Després, s’aniran intercalant cançons en anglès amb cançons en les altres llengües que s’ensenyen a l’EOI de Tarragona. En anglès, Black Eyed Peas i Coldplay se sumen a la festa amb les peculiars interpretacions d’alguns dels seus temes més taral·lejats arreu del món (I gotta feeling i Viva la vida, respectivament).

Periodistes cantants

El més sorprenent del concert karaoke, però, és veure la vintena llarga d’alumnes de rus interpretant un suposat “hit” al pais de Putin, o escoltar un grup de 30 estudiants d’alemany (entre els quals descobreixo el company periodista Jordi Suriñach) amb un “rap” del grup Cro.

Samarreta commemorativa dels 25 anys de l'EOI de Tarragona
Samarreta commemorativa dels 25 anys de l’EOI de Tarragona

I així, fins al final, en un ambient de gran festa i divertiment, on no falten els sortejos de regals: un sopar per a dues persones, un parell d’invitacions per relaxar-se en un spa, o una bàscula de bany… que va a caure a mans, precisament, d’una altra periodista, Laura Casas, alumne de segon curs d’àrab.

Una part de les actuacions les segueix des de primera fila l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i el director de l’Institut Municipal d’Educació, Carles Cepero. A l’inici de l’acte han rebut de mans de la directora de l’EOI, Yolanda Scott-Tennent, dues samarretes dels 25 anys.

Ballesteros (reconeix que bé amb el francès, però insuficient amb l’anglès) felicita la comunitat educativa pel certificat ISO de qualitat i per l’imminent trasllat del centre a la Chartreuse. Els agraeix la “perseverància i paciència” de tots aquests anys i es congratula de les noves instal·lacions de la plaça dels Infants. Dit això, baixa de l’escenari i amb la resta del públic comença a tocar palmes i a seguir a la pantalla la lletra de Walking on sunshine.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here