24.1 C
Província de Tarragona
Dimarts, juliol 23, 2024

Contes a domicili que es cobren en “espècies”

La Imma, la Rat i la Carme explicaran contes a domicili cobrant en espècies (foto: Enretes)
La Imma, la Rat i la Carme explicaran contes a domicili cobrant en espècies (foto: Entretes)

Són tres narradores: la Imma Pujol, la Carme González i la Rat Cebrián. Tres narradores que, per sobre de tot, són amigues i tenen una gran passió per explicar històries. Fa més de vint anys que ho fan en tot tipus d’escenaris i espais i ara s’atreveixen amb una nova experiència.

Les tres han format el col·lectiu Entret(r)es per fer contes a domicili. Tenen ganes d’explicar a nens i nenes contes a casa seva, al seu racó més íntim, abans d’anar a dormir. Tenen ganes de promoure el gust per la lectura i el gaudi d’escoltar històries. Una experiència única on la narradora i la família, no més de cinc a l’habitació, gaudeixen escoltant i aprenent de les històries que s’explicaran. Una hora íntima per als més petits de la casa i els seus pares, mares i àvies. I sense més parafarnàlies ni decorat que la veu i els gestos de la narradora.

No tenen, en cap cas, la voluntat de substituir als pares en la seva tasca d’explicar contes als seus fills. Volen ser un complement més, un petit regal per oferir a les persones que més s’estima. Ho faran preferiblement en cap de setmana, ja que a l’endemà els nens no van a l’escola, i entre setmana si és alguna ocasió especial com un aniversari. La família triarà el dia, l’hora i el lloc de la casa que es convertirà en l’escenari del conte.

No volen diners, volen temps a canvi de temps

Però aquesta iniciativa té més particularitats que la fan encara més especial. Les narradores no volen cobrar ni un euro, volen que la seva feina sigui recompensada “en espècies”. I no si val anar a comprar un regal i prou. Volen que la família s’hi trenqui el cap i, a canvi de l’experiència, trobin alguna manera prou original de recompensar-los. Potser si els pares tenen un hort, són hàbils amb l’agulla o tenen traça arreglant electrodomèstics ja serà una bona manera de recompensar-ho.

Volen temps a canvi de temps. Elles regalen el seu temps a canvi dels temps de la família pensant quina és la millor manera de recompensar-les. Tot i que valoren les sessions en uns 60 euros, no volen diners. Per contactar amb elles podeu enviar un correu a colectiuentretes@gmail.com i al blog entretes.blogspot.com

En un moment de crisi com l’actual, on cada vegada es perden més els valors, és satisfactori conèixer activitats com aquesta, on professionals posen en valor la seva passió i vocació i la comparteixen amb la resta de la gent. Molts èxits al col·lectiu i als contes a domicili!

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Enhorabona Carme per la iniciativa! Bé, i a les tres, carai! Vaig créixer escoltant els contes de la Imma i la Carme a la Biblioteca Pública de Tarragona. Espero que recolliu fruits saborosos d’aquesta iniciativa! Salutacions!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here