25.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 18, 2024

“Ser del Ganyotes és el millor que hi ha”

FET A TARRAGONA publica un article i una col·lecció de fotografies de David Oliete sobre l’espectacle “3/4 de Circ” del Teatre Ganyotes, que aquest diumenge tancava al Metropol el Festival Eclèctic. És el nostre petit reconeixement a tots els grups que han intervingut al festival i una denúncia de les constants retallades en els ajuts que estan patint les persones amb dependència i els seus familiars:

Artistes i monitors de la companyia deTeatre Ganyotes saluden el públic des de l'escenari al final de l'espectacle
Artistes i monitors de la companyia deTeatre Ganyotes saluden el públic des de l’escenari al final de l’espectacle

Fa poc més d’un any vaig tenir la sort de visitar una tarda els amics del Teatre Ganyotes en un dels seus molts assajos del “3/4 de Circ”. Aquell dia els nervis no hi eren, l’escenografia s’havia d’imaginar i els focus estaven apagats. Les mirades còmplices dels artistes (perquè són uns artistes) i les petites indicacions dels monitors irradiaven una il·lusió infinita, la mateixa il·lusió infinita que vaig veure aquest diumenge, un any després, quan es va pujar el teló del Teatre Metropol.

Després de tres anys de feina havia arribat el dia: l’estrena de “3/4 de Circ” coincidint amb el 20è aniversari del Ganyotes, i ho feia amb el cartell de “no hi ha entrades” sota el braç, com les grans ocasions. Un photocall amb els noms de tots els mecenes que han fet possible l’espectacle donava una simpàtica benvinguda a amics i familiars.

Un grup de 7 actors i actrius en un moment de l'espectacle "3/4 de circ"
Un grup de 7 actors i actrius en un moment de l’espectacle “3/4 de circ”

Tot està a punt. Els nervis s’amaguen entre els camerinos mentre tímidament les butaques s’omplen de gent. Una sàvia veu en off  trenca el gel i en un curt incís de benvinguda  recorda que més enllà del teatre i l’impagable esforç altruista dels 17 monitors del Teatre Ganyotes, existeix una realitat en forma de retallades a la llei de dependència que no es pot obviar. Els aplaudiments del públic són unànimes i fan aixecar el teló. A partir d’aquí, màgia.

Ballarins, malabaristes, músics, forçuts, mims i pallassos inunden el teatre. Il·lusió i esforç damunt i darrere l’escenari. Emoció a les butaques. Al final, molts somriures i alguns ulls plorosos acaben veient un fi d’obra espectacular.

L’escenari del Metropol es queda petit per fer espai a tots els artistes i monitors del “¾ de Circ”, una gran família que un any més (i ja en van vint), ens han donat a tots una lliçó. Enhorabona i gràcies a totes i tots els monitors, mecenes i col·laboradors que han fet això possible. Però sobretot, enhorabona a tots els artistes que en menys de 72 hores van esgotar les entrades del Teatre Metropol. Perquè tal i com ells mateixos van acabar cantant ahir, “ser del Ganyotes, és el millor que hi ha”.

TEXT I FOTOGRAFIES: DAVID OLIETE

Aquí teniu altres fotografies de l’espectacle de Teatre Ganyotes al Metropol:

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here