27.6 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 17, 2024

50 anys fent piscines

Aquesta fotografia històrica encapçala el grup de Facebook creat amb motiu dels 50 anys del C.N. Tàrraco
Aquesta fotografia històrica encapçala el grup de Facebook creat amb motiu dels 50 anys del C.N. Tàrraco

Una entitat amb cinquanta anys d’història col·lectiva compta al darrera amb milers d’històries personals viscudes. A Tarragona hi ha un club esportiu que arriba ara al mig segle de vida i que ha estat i és més que un club pel que representa a nivell social.

Ben merescut, el Club Natació Tàrraco es prepara per celebrar el seu 50è aniversari amb tots aquells –i són molts- que han participat en la vida de l’entitat. Una de les primeres iniciatives ha estat crear un grup al Facebook dirigit a tots els que vulguin aportar-hi material relacionat amb la història del club: fotografies, vídeos, records personals i retalls de premsa:

https://www.facebook.com/groups/243445662463508/245263075615100/?notif_t=group_activity

Quico Bordas, gerent del club, s’encarrega de coordinar aquesta feina perquè l’objectiu és poder organitzar una exposició amb el millor material recollit. En poques hores, els socis, amics i simpatitzants del Tàrraco han enviat moltes fotografies i de situacions molt diverses: campionats, estades esportives, diades del club, escenes familiars o amb amics… N’hi ha algunes de recents, però d’altres són de l’època del blanc i negre.

Imatge de les instal·lacions del Club Natació Tàrraco al passeig Torroja
Imatge de les instal·lacions del Club Natació Tàrraco al passeig Torroja

Celebració

La junta que presideix Josep M. Claver està ultimant un programa  d’actes que volen organitzar per a la celebració, tot i que ara no sigui el millor moment de la història del club: compta amb 1700 socis, una quantitat important, però que representa la meitat dels que hi havia fa vuit o deu anys, abans del “boom” de les piscines municipals.

El 23 d’octubre farà just 50 anys del dia de la fundació del club (any 1963) i, per tant, les activitats es preparen per al segon semestre. Segur que aprofitaran les festes de Santa Tecla per recordar el paper social i esportiu del Tarraco a la ciutat. I segur que faran un homenatge als pioners que van fundar el club i van comprar els terrenys on hi ha les instal·lacions actuals.

També la ciutat hauria de fer un reconeixement a la tasca educativa, formativa i social que ha desenvolupat el Tàrraco entre tants tarragonins. I sense oblidar la figura de l’advocat Rafael Nadal i Company, l’ànima del club durant 45 anys.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. Sóc un dels fundadors del Club, em dic Armand Gasull i Rius, nascut el 13.04.1933. Sota l’empenta d’en Rafael Nadal ens aplegarem altres 9 exnedadors i simpatizants i ho conseguirem.
    En puc parlar i dir-ne unes quantes sobre la gestació i la consequció dels objectius. Estic a les vostres ordres. Salut i República (Catalana, of course)

  2. Fui el primer nadador en ganar la primera prueba en el Tarraco el dia de su inauguracion.
    Mi padre fue garante de la primera piscina y yo de la cubierta, mi nombre es Enrique Bilbao Sentis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here