22.9 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 20, 2024

El Comte de Rius i el camí a Alemanya

L'IES Comte de Rius, Premi Ensenyament 2013, fomenta la Formació Professional a demanda de les empreses, com el cas de BASF i les pràctiques a Alemanya
L’IES Comte de Rius, Premi Ensenyament 2013, fomenta la Formació Professional a demanda de les empreses, com el cas de BASF i les pràctiques a Alemanya

Quinze joves d’entre 20 i 22 anys de mitjana ja saben que la primera setmana de setembre viatjaran a Ludwigshafen, Alemanya. Allà coneixeran el centre industrial i les instal·lacions on faran pràctiques i treballaran a partir de 2014. Són els primers escollits per participar en el programa internacional de FP dual organitzat entre l’Institut Comte de Rius de Tarragona i la companyia BASF.

Els quinze joves els han triat entre les 240 sol·licituds rebudes fins ara. Han hagut de superar un primer filtre: tenir un nivell d’anglès molt alt, a més de la disposició plena a participar d’un programa de formació i pràctiques de 28 mesos que s’allargarà fins al desembre de 2015.

La majoria dels escollits –el nombre definitiu serà de vint- ja han estudiat algun Cicle Formatiu de Grau Superior de la família de Química o d’Electricitat i Electrònica. Però alguns, fins i tot, han deixat la feina per participar en aquesta “aventura” que acabarà amb un contracte laboral temporal a Alemanya.

Aposta internacional 

Francesc Roca, director de l’IES Comte de Rius, creu que el nombre de sol·licituds rebudes “és un èxit” tenint en compte les dificultats de l’idioma, l’edat dels estudiants i l’escassa predisposició a la mobilitat que hi ha al nostre pais. L’acord amb BASF dóna al centre una dimensió internacional i confirma l’aposta clara per la “FP a demanda”, és a dir, la formació que reclamen les empreses als instituts.

El centre està situat ara enmig d'una àmplia zona educativa, al costat de la URV i altres escoles
El centre està situat ara enmig d’una àmplia zona educativa, al costat de la URV i altres escoles

D’Alemanya també arriben cada setmana a l’institut ofertes de feina, d’electricista, mecànic o operador de planta química. I també d’Alemanya ha arribat la trucada de la delegada del Govern de Catalunya a Berlín, que s’ha posat a disposició del director del Comte de Rius pel que necessitin els alumnes quan viatgin a Ludwigshafen.

El millor centre de FP

Francesc Roca se sent raonablement satisfet d’aquest acord amb BASF i d’altres programes formatius que converteixen el Comte de Rius en el millor institut de Formació Professional del pais. Així li reconeix una entitat del prestigi de la Fundació Cercle d’Economia que li ha concedit el Premi Ensenyament 2013 per plantejar “un bon model educatiu, flexible i modern, que marca el camí a seguir davant la situació actual”.

Dotat amb 25.000 €, el premi en forma de diploma descansa discretament en una de les prestatgeries del despatx del director, al costat d’altres reconeixements. Fora del despatx, continua el ritme habitual de l’institut amb les classes i les pràctiques dels alumnes, les proves d’accés de nous aspirants i les reunions informatives sobre l’oferta de FP dual de cara al curs vinent. En definitiva: formant i assessorant, tot un repte.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here